Menu Sluiten

Inzamelingsactie voor dierenzaakeigenaar Arnold van Oosten uit Assen, die deuren moet sluiten vanwege stijgende prijzen

Dierenzaakeigenaar Arnold van Oosten moet zijn winkel sluiten vanwege de stijgende prijzen. Vrienden van hem zijn een inzamelingsactie gestart om hem te helpen een nieuwe locatie te vinden. 

© Omroep Assen / Floor Visser

Bijna negen jaar lang runde Van Oosten zijn onderneming aan de Groningerstraat. Nu moet hij op zoek naar een nieuw onderkomen voor zijn reptielen, vissen en insecten. De huur is te hoog, veel producten zijn niet leverbaar en de energiekosten rijzen de pan uit. “Ik ben er kapot van. Dieren zijn mijn alles. Het is niet leuk, maar wat kan ik eraan doen?”, zei Van Oosten eerder

Crowdfunding

Een vriend van hem is nu een crowdfunding gestart, om te zorgen dat Van Oosten een doorstart kan maken. “Ik start deze actie omdat ik een maatje van mij kapot zie gaan door de kosten die zijn neusgaten uitkomen”, staat bij de actie. 

Het pand van Van Oosten moet voor het einde van de maand leeg zijn. Een deel van de dieren verkoopt Van Oosten en een paar speciale beesten houdt hij zelf, waaronder enkele gifslangen en baardagame Henk. Voor de rest van zijn assortiment heeft hij ook een oplossing bedacht. Zo begint hij een webshop en gaat hij op de Asser markt staan om krekels en sprinkhanen te verkopen. 

Toch ziet de initiatiefnemer van de actie hem liever een doorstart maken. “Zodat hij een nieuwe locatie kan vinden en zijn klanten weer een lach kan bezorgen.”

Inmiddels zijn er 45 donaties gedaan, die bijna 1.000 euro opleveren. 

Bekijk hier een reportage van RTV Drenthe over het sluiten van de dierenzaak.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.