Menu Sluiten

Dierenzaak in Assen sluit de deuren vanwege stijgende prijzen

Voor de reptielen, vissen en insecten van dierenzaak Van Oosten in Assen moet een nieuw onderkomen worden gezocht. Eigenaar Arnold van Oosten sluit noodgedwongen de deuren van de winkel vanwege de stijgende prijzen.

© Omroep Assen/ Floor Visser

Door: Floor Visser

Bijna negen jaar lang runde Van Oosten zijn onderneming aan de Groningerstraat. Daar komt nu een einde aan. De huur is te hoog, veel producten zijn niet leverbaar en de energiekosten rijzen de pan uit. “Ik heb net mijn nieuwe energiecontract binnen. Daar sloeg ik steil van achterover. Het is niet meer te doen.”

‘Ik ben er kapot van’

Van kleins af aan droomde hij van een eigen dierenwinkel. Met pijn in het hart zegt hij nu zijn passie vaarwel. “Ik ben er kapot van. Dieren zijn mijn alles. Het is niet leuk, maar wat kan ik eraan doen?”, zegt Van Oosten verdrietig.

Honderden steunbetuigingen stroomden binnen toen de dierenliefhebber op Facebook aankondigde te stoppen. Inwoners van Assen gaan hem missen, zo blijkt uit de reacties. “En ik ga de mensen ook heel erg missen.”

Voor het eind van de maand moet het pand leeg zijn. Een deel van de dieren verkoopt Van Oosten en een paar speciale beesten houdt hij zelf, waaronder enkele gifslangen en baardagame Henk.
Voor de rest van zijn assortiment heeft hij ook een oplossing bedacht. Zo begint hij een webshop en gaat hij op de Asser markt staan om krekels en sprinkhanen te verkopen. Ondanks de tegenslag, begint hij met goede moed aan dat avontuur. “Dat is toch ook wel weer uniek, want wie staat er nu met insecten op de markt?”, lacht de dierenvriend.
Bekijk hier een video over het sluiten van de dierenzaak in Assen.
Of luister hier naar een radioreportage:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.