Menu Sluiten

Asser jongeren vinden veiligheid, sociale media en geld belangrijkste thema’s

Veiligheid, sociale media en geld: dit zijn thema’s die jongeren uit Assen het belangrijkste vinden, zo blijkt uit een onderzoek van buurtwerkorganisatie Vaart Welzijn en online tv-kanaal SpotTV Assen.

Foto © SpotTV Assen

Ruim 900 jongeren tussen de 12 en 23 jaar stelden individueel een top tien samen op een stembiljet. Ze konden kiezen uit een lijst van 36 onderwerpen. Alles bij elkaar resulteert in een top tien van belangrijkste onderwerpen van de Asser jeugd.

Vervolg

Naast veiligheid, sociale media en geld wordt de top tien aangevuld met muziek, jongerenruimte, sport, gezondheid, werk en inkomen, uitgaan en onderwijs.

Met de uitkomsten van dit onderzoek wil Vaart Welzijn bepalen hoe ze de programma’s voor jongeren invullen dit jaar. Waarom jongeren bepaalde onderwerpen belangrijker vinden dan anderen, is niet bekend. Om hier achter te komen wordt er dit jaar samen met jongeren een vervolg gegeven aan de top tien en wordt er dieper op ingegaan.

Verschillen tussen leeftijden

Welke thema’s jongeren belangrijk vinden verschilt per leeftijdscategorie. Jongeren van 18 jaar en ouder vinden thema’s als werk en inkomen, uitgaan en wonen gemiddeld belangrijker dan de jongere jeugd. Jongeren tussen de 12 en 14 jaar hebben – in verhouding tot andere leeftijden – carrière en voeding vaker als belangrijk ingevuld.

Vaart Welzijn is op zoek naar jongerenambassadeurs die hun mening willen geven over onderwerpen die hun aangaan. Jongeren kunnen zich opgeven om ambassadeur te worden en kunnen aangeven over welke thema’s ze willen meepraten. De top tien geeft een belangrijke invulling aan de onderwerpen.

Meer zien? Omroep Assen maakt in samenwerking met RTV Drenthe de vierdelige serie ‘Jong in Assen’, waarin wordt bekeken wat er voor jongeren in Assen te doen is en wat er mist. De eerste afleveringen zijn te bekijken op de website van Omroep Assen.