Menu Sluiten

Zweefmolen van Assenaar betrokken bij kermisongeluk Venray: ‘De attractie was in orde’

Het ongeluk met een zweefmolen in Venray waarbij maandag acht mensen lichtgewond raakten, is niet de schuld van kermisexploitant Willy Seggers uit Assen. Samen met de Groninger Johannes Bosma is hij eigenaar van de attractie, die in het nieuws kwam omdat stoeltjes – met daarin inzittenden – een boom raakten.
© L1

Na een inspectie van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) blijkt dat de locatie van de attractie onveilig was. Rond de attractie was te weinig ruimte om het toestel veilig te laten draaien. De gemeente Venray vermoedt dat inzittenden een spanband aan een boom los hebben getrokken. Daardoor zijn takken in de draaicirkel van de zweefmolen terechtgekomen, meldt 1Limburg.

Kermisexploitanten onschuldig
Seggers treft dus geen blaam. “De attractie was prima in orde, de gemeente had een fout gemaakt. Wij hebben verder niks fout gedaan.” Het vermoeden dat kermisbezoekers de spanbanden loshaalden, vindt hij wat merkwaardig. “Als je in een achtbaan zit, steek je je arm ook niet uit het karretje.”

Zijn mede-kermisexploitant uit Groningen sluit zich daar grotendeels bij aan. “Van onze kant is alles goedgekeurd. Aan de zweefmolen mankeerde niks, de boom stond te dichtbij. Ik kan er op dit moment nog niet alles over zeggen’, reageert Bosma bij RTV Noord.

‘Verder zeer feestelijke kermiseditie’
De Venrayse burgemeester Leontien Kompier vond het ongeluk een ‘domper op een verder zeer feestelijke kermiseditie’. “Gelukkig zijn er geen ernstige verwondingen, maar de schrik zat er behoorlijk in. Daarom voor mij aanleiding om voor de toekomst goed naar het veiligheidsaspect bij deze maatregel te kijken.”

De kermisattractie in Venray gaat na het incident niet meer open.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.