Menu Sluiten

Zonnebloemen bij finish Fiets4Daagse in Assen

Een medaille en een zonnebloem, dat kregen de deelnemers bij de finish na vier dagen fietsten door de provincie. Ondanks de genomen maatregelen, zoals geen stempelposten en markten, was het volgens de deelnemers en de organisatie toch een geslaagde Fiets4Daagse.

Tinny Fischer neemt haar zonnebloem en haar medaille in ontvangst.
Foto © Omroep Assen/Esmée Söllner

Door: Esmée Söllner

Voorzitter van startplaats Assen, Hindrik Aalders is blij met hoe de Fiets4Daagse is verlopen: “Het was anders dan andere jaren met de beperkingen en de regels. We hebben geprobeerd om toch een goede sfeer te creëren, niet te klinisch. Volgens mij is dat gelukt. De reacties zijn super positief, maar toch missen de mensen het vertier.”

Geen stempelposten, geen oponthoud

Een onderdeel wat niet werd gemist was de stempelpost. Normaal zorgt deze voor nogal wat oponthoud en dat was er dit jaar niet voor de ruim 1000 starters in Assen. In de gehele provincie startte er ruim 6000, dat is de helft minder dan normaal. “Veel mensen twijfelde toch wel een beetje over de deelname. De deelnemers zijn vaak wat ouder. De zorg om wat op te lopen is dan groter dan de drang om mee te doen”, denkt Aalders. Ook het vertier onderweg, de activiteiten en de markten waren er dit jaar niet. Dat zou volgens Aalders ook nog een reden kunnen zijn dat er minder aanmeldingen waren.

Tinny Fischer en Lied Eikens miste de activiteiten ook: “Je mist toch de markten in de dorpjes waar je even overheen kan lopen. Maar verder was het goed geregeld. De routes waren prachtig en we komen toch eigenlijk om te fietsten”, vertelt Fischer. Samen fietsten ze met nog drie andere vriendinnen al meer dan 30 jaar de 4Daagse, dus dit jaar mochten ze ook niet missen.

Volgend jaar weer over de markt

De deelnemers begrepen het wel dat er geen activiteiten waren. “Af en toe merkte je toch wel dat ze het jammer vonden. Het enige alternatief was geen Fiets4Daagse. Als je dat uitlegde hadden de deelnemers toch begrip voor de situatie”, vertelde Aalders. Ook de vrijwilligers, die allemaal al jaren vrijwilliger zijn, vonden het een zeer geslaagde Fiets4Daagse.

Aalders hoopt dat volgend jaar alles weer zoals andere jaren is, dat de markten terug komen en ook de evenementen onderweg. Eikens en Fischer zeiden dan ook in koor: “Volgend jaar zijn wij er zeker weer bij.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.