Menu Sluiten

Zonder steun houdt Budget Support Assen dit jaar op te bestaan

Problemen voor hulporganisatie Budget Support Assen. De stichting heeft niet genoeg geld om te investeren in hun pand. Dat pand is afgeschreven, zit vol met asbest en is te klein. Als er niet snel een oplossing wordt gevonden, houdt de stichting eind dit jaar op te bestaan.

© F. van Os/RTV Drenthe

 

De laatste jaren is het aantal leden enorm gestegen. Zo werden er vier jaar geleden 78 mensen geholpen, nu zijn dat er 800, zo zegt de organisatie in een persbericht.

“Naast de tijd en energie die dit kost, zijn de werkzaamheden in ons huidige pand niet meer te bolwerken”, zegt coördinator Tirza van Brakel. “Niet qua opslag, niet qua sorteerruimte en niet qua acceptabele omstandigheden voor cliënten en vrijwilligers.”

 

‘Voor ons onhaalbaar’

De stichting maakt gebruik van een pand van de gemeente Assen. “Dat pand zit vol asbest en is niet zonder reden afgeschreven. Ook qua brandveiligheid voor onze cliënten en vrijwilligers is het niet meer acceptabel. De oppervlakte is veel te klein voor het toegenomen aantal mensen. We moeten desondanks gemeentelijke belastingen betalen en hebben vanuit gemeente Assen de opdracht gekregen om dit pand te gaan verduurzamen. Dit is voor ons onhaalbaar.”

De stichting bestaat sinds 2003 en krijgt geld door donaties van particulieren, ondernemers en kerkelijke instellingen. “Hoewel er vanuit de gemeente de opdracht ligt om vrijwilligersinitiatieven te ondersteunen, hebben wij hier als stichting niets van gemerkt”, zegt voorzitter Anneke Bakker.

“We zijn een onmisbaar onderdeel van de Asser samenleving en het meest succesvolle voorbeeld van burgerinitiatieven in Assen. Helaas wordt dit door de beleidsmakers niet op waarde geschat”, zegt de voorzitter.