Menu Sluiten

WZA en Certe verlengen samenwerking

Het WZA (Wilhelmina Ziekenhuis Assen) en Certe hebben de samenwerking  op het gebied van klinische chemie voor meerdere jaren vastgelegd. Op donderdag 19 augustus tekenden Hans Mulder (raad van bestuur WZA) en Harjan van Dam (raad van bestuur Certe) de nieuwe overeenkomst.

Foto © Omroep Assen / Romy Posthumus

Klinische chemie is het vakgebied dat zich bezighoudt met medisch laboratoriumonderzoek van bloed en andere lichaamsvochten, zoals urine en ontlasting. Naast deze diagnostiek verzorgt Certe ook medische microbiologie (onderzoek naar bacteriën, virussen e.d.) en antistollingszorg (Trombosedienst) binnen het WZA en haar werkgebied. 

De nieuwe overeenkomst is volgens Harjan van Dam goed nieuws voor de inwoners van Assen en omgeving: “Goede zorg begint met het stellen van de juiste diagnose, Certe helpt de specialisten van het Wilhelmina Ziekenhuis Assen bij het maken van de juiste beslissingen.“ 

Hans Mulder: “De laboratoriumdiagnostiek van het WZA wordt al jarenlang uitgevoerd door Certe. Wij zijn verheugd dat we deze samenwerking voor een langere periode continueren, maar ook dat wij samen onze dienstverlening aan de huisartsen en andere ketenpartners verder gaan verbeteren. Zo kijken wij naar een goede invulling van functiediagnostiek (bijvoorbeeld ecg’s/hartfilmpjes en longfunctieonderzoeken). Patiëntvriendelijk en met een duidelijke meerwaarde voor specialisten én huisartsen.” 

Harjan van Dam vult daar op aan: “Wij kunnen door onze integrale medische diagnostiekaanbod, het uitgebreide netwerk én dienstverlening aan andere Drentse zorgorganisaties echt van meerwaarde zijn voor het Drentse zorgnetwerk en de patiënten. Ook met het ontplooien van nieuwe initiatieven. Zo werken wij samen aan onze ambitie: zinnige en zuinige zorg, dichtbij huis.”