Menu Sluiten

Woningen Drenthe boeken grote energielabel-verbetering

Bij 48,7 procent van de woningen in Drenthe is het definitieve energielabel gunstiger dan het in 2015 vastgestelde voorlopige energielabel. Bij ruim 1 op de 4 woningen is zelfs minstens twee labelniveaus vooruitgang geboekt. Gemiddeld verbeterde het Drentse energielabel van D naar C. Dit en meer blijkt uit onderzoek van Vattenfall, op basis van RVO en EP-online data.

Foto © Vattenfall

Meeste woningen verbeterde van label C naar B

Vattenfall maakte voor bijna 119.000 Drentse huizen een vergelijking van het voorlopige en later definitieve energielabel. De meeste Drense woningen verbeterden van label C naar B (9.294 keer), maar ook een ophoging van C naar A (8.392 keer) en van B naar A (7.379 keer) werd werd vaak geregistreerd. Gemiddeld verbeterde het energielabel in Drenthe van D naar C.

Assen meest energiezuinig

In de gemeente Assen zijn momenteel de meest energiezuinige woningen te vinden van Drenthe, gevolgd door de Midden-Drenthe. Binnen de provinciegrenzen zijn dit de enige twee gemeenten waar woningen gemiddeld definitief energielabel B hebben.De overige gemeenten binnen Drenthe hebben gemiddeld energielabel C.

Meer informatie over energielabels per gemeente is te lezen op https://www.vattenfall.nl/kennis/energielabel-woning/onderzoek

Verbetering energielabel noodzakelijk

Om de doelen van het Klimaatakkoord van 2019 te halen, moeten in 2030 1,5 miljoen woningen verduurzaamd zijn. Daarbij hoort dan ook een verbetering van het energielabel.

Cindy Kroon, directeur Klanten bij Vattenfall Nederland: “Vattenfall investeert fors in nieuwe groene energieproductie voor onze klanten, maar ook door klanten thuis en op het werk te helpen met energiebesparing en verduurzaming. Allemaal stappen die nodig zijn om het energielabel van woningen en panden te kunnen verbeteren. Gelukkig laat ons onderzoek zien dat we in Nederland op de goede weg zijn, maar er is nog een weg te gaan. Wij onderzoeken daarom nu de mogelijkheid om later dit jaar energieadvies aan huis te kunnen aanbieden, waarbij de benodigde maatregelen in kaart worden gebracht en desgewenst een energielabel kan worden afgegeven.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.