Menu Sluiten

WMD schenkt bouwkeet aan vrijwilligers Staatsbosbeheer

Vrijwilligers van Staatsbosbeheer die werkzaamheden verrichten in natuurgebied Dijkveld bij Assen, moeten het sinds augustus zonder hun bouwkeet doen. De keet werd in brand gestoken. En daarmee verdween hun schuilplek bij slecht weer en een opslag voor gereedschap. Drinkwaterbedrijf WMD heeft de oplossing. Een nieuwe bouwkeet. De sleutels van de bouwkeet zijn overhandigd.

Foto © Aangeleverde foto

Niet alleen de vrijwilligers baalden enorm van de brand. Terreinbeheerder Peter Bartelds van WMD baalde net zo hard mee. “Toen ik hoorde dat de keet van de vrijwilligers was afgebrand ben ik op zoek gegaan naar een oplossing. Binnen WMD hadden we nog een bouwkeet klaarstaan voor verkoop. Het leek me een mooi gebaar om deze keet te ‘schenken’ aan deze enthousiaste groep vrijwilligers’. Zo zegt Bartelds van WMD.

Een keet is nodig
De keet is door WMD opgeknapt en overhandigd aan de vrijwilligers. “Lang gewacht en toch gekregen”, zo hield ‘blauwe boswachter’ Peter Bartelds de vrijwilligers voor bij de overhandiging van de sleutel. “Jullie verrichten zulk mooi werk voor de natuur en voor ons. Daar hoort een keet bij.”

De vrijwilligers van Staatsbosbeheer doen elke woensdag vrijwilligerswerk. En dat doen ze met veel passie voor alles wat er leeft. De gronden in het gebied Dijkveld zijn in handen van Staatsbosbeheer, waterschap Hunze en Aa’s en WMD. Samen vormen de percelen een natuurgebied. WMD wint op de plek grondwater om er drinkwater van te maken. In het gebied Dijkveld groeien bijzondere planten. Bovendien is het een plek waar de Grauwe Klauwier voor komt. Een broedvogel en rode lijstsoort die houdt van ruige, halfopen gebieden. Speciaal voor deze vogel leggen de vrijwilligers ‘eilandjes’ aan, zodat de vogel zich kan verplaatsen en kan schuilen.

Kroon op de samenwerking
De vrijwilligers zijn enorm blij met hun nieuwe onderkomen, zo zegt Hielke Praamstra. Hij is één van de groep van acht. “Het is een perfecte plaats om ons materieel als harken en schoppen op te bergen en om gezamenlijk koffie te drinken tijdens slecht weer. We vinden het fijn dat WMD ons op deze manier ondersteunt. Het is een mooie kroon op onze fijne samenwerking”.

Peter Bartelds overhandigde namens WMD de sleutels van de keet aan de vrijwilligersgroep, onder het genot van een kop koffie met appeltaart. Van de bijeenkomst is een kort filmpje gemaakt. Die is te vinden via de volgende link:
https://www.youtube.com/watch?v=_68JsGrZB50