Menu Sluiten

Werkgevers in Assen zetten eerste stap voor aanpak medewerkers met geldzorgen

AssenvoorAssen organiseert ieder jaar een werkgeversconferentie waarbij elke keer een ander thema binnen maatschappelijk verantwoord ondernemen centraal staat. Dit jaar was het thema: geldzorgen van medewerkers en de rol die werkgevers hierin kunnen nemen.

Foto © Aangeleverde foto

Op dinsdag 12 april vond de jaarlijkse conferentie, in samenwerking met Ondernemend Assen, plaats in De Nieuwe Kolk in Assen. Tijdens deze conferentie ging Clairette van der Lans van Wijzer in Geldzaken in op wat geldzorgen op de werkvloer precies inhouden, wat de oorzaken en gevolgen van geldstress zijn en gaf ze tips over hoe je als werkgever iemand met geldzorgen kan herkennen en helpen. Ze besprak voorbeelden van andere werkgevers die al veel met dit onderwerp bezig zijn.

Jacqueline Beekman van Moedige Dialoog Nederland richtte zich, na de pauze met soep en heerlijk belegde broodjes, op oplossingen voor medewerkers met geldzorgen. Hierbij ging ze dieper in op het programma Geldzorgen de Baas, dat door Moedige Dialoog Nederland speciaal is ontwikkeld om dit probleem aan te pakken. Daarnaast gaf ze inzicht in hoeveel het een werkgever per jaar kost om een medewerker met financiële problemen in dienst te hebben.

Tot slot gingen meerdere partijen tijdens een tafelgesprek in gesprek met de deelnemers om een gezamenlijke eerste aanpak in Drenthe vorm te geven. Hierna was er uiteraard tijd voor een netwerkborrel. Het was een geslaagde middag met veel nieuwe inzichten en ideeën.

Ook een keer aanwezig zijn bij een evenement van AssenvoorAssen? Bekijk wat er dit jaar nog meer op de planning staat via: https://assenvoorassen.nl/agenda/.