Menu Sluiten

Wedstrijd voor alle inwoners van Drenthe

In het kader van het Klimaatalarm dat op 14 maart 2021 – ook in Drenthe – plaatsvindt, hebben wij als Coalitie Klimaatalarm Drenthe een wedstrijd  uitgeschreven voor alle inwoners van Drenthe. De bedoeling van de wedstrijd is  om voor het Klimaatalarm zo veel mogelijk originele klimaatboodschappen te  krijgen, wellicht ook met een knipoog naar onze mooie provincie. 

Deze klimaatboodschappen zijn bedoeld om kracht bij te zetten aan een oproep aan kiezers om op 17 maart a.s. te stemmen op politieke partijen die zich daadwerkelijk hard willen en durven te gaan maken  voor het klimaat. En aan politici om vanaf nu het klimaat echt de hoogste prioriteit te geven. 

Foto © Aangeleverde foto

Bij de wedstrijd wordt uitgegaan van drie categorieën: 

• aan kinderen wordt gevraagd om – bij voorkeur in klassikaal verband – een kleurprint o.i.d. te maken,  waarin de boodschap wordt uitgebeeld; 

• aan tieners wordt gevraagd om een filmpje van enkele minuten te maken (smartphone, Iphone, …)  over iets waarin de urgentie van het klimaat voor onze politici duidelijk naar voren komt;

• aan volwassenen wordt gevraagd om een haiku te maken, waarmee in deze korte dichtvorm de  boodschap wordt duidelijk gemaakt. 

Zorg er voor dat je je bijdrage in digitale vorm kunt versturen (foto, scan, document, e.d.). Alle bijdragen  kunnen tot en met vrijdag 26 februari worden gemaild naar klimaatalarmdrenthe@gmail.com. Na verzending van je bijdrage krijg je van ons een ontvangstbevestiging, waarin staat of we jouw bijdrage kunnen “lezen”. 

In het weekend van 27 en 28 februari worden alle bijdragen beoordeeld door een jury, die bestaat uit een  groepje leerlingen van het Dr. Nassau College. Op 1 maart zal een Drentse prominent, die als juryvoorzitter optreedt, de beoordelingen van de jury met de juryleden bespreken om per categorie een prijswinnaar te  bepalen. Per categorie is als prijs een glazen wereldbol beschikbaar. Op 2 maart zal aan alle deelnemers en  aan de pers de uitslag van de wedstrijd bekend worden gemaakt. De prijzen zullen thuis worden bezorgd bij de prijswinnaars.