Menu Sluiten

Wat weet u van het Drenthe van toen?

Test tijdens Gekleurd Grijs uw kennis van de Drentse Geschiedenis

Wat werd er gemaakt bij de Enkalonfabriek in Emmen? Wie of wat was ‘Knieper Kok’? En waar vond de pullevaart plaats? Het antwoord op deze en andere vragen ontdekt u op donderdag 23 september vanaf 15.00 uur in het Drents Archief tijdens de Drentse Geschiedenisquiz. Aan de hand van originele Drentse filmbeelden en foto’s nemen de quizmasters van het archief u mee naar de tijd van toen. Het thema is: Aan het werk! Deelname kost € 5,- (inclusief koffie/thee) aanmelden is verplicht en kan tot en met 20 september via info@drentsarchief.nl.

Foto © Aangeleverde foto

Tijdens de Drentse Geschiedenisquiz komen alle windstreken van onze provincie aan bod. De bewegende beelden van werkgelegenheid in de jaren vijftig en zestig van de vorige eeuw zal voor menig deelnemer een feest van herkenning zijn. We zien verdwenen beroepen, oude bedrijfsprocessen en lichamelijk werk dat inmiddels al lang en breed is overgenomen door machines.
Na een korte pauze met koffie en thee worden de antwoorden van de quiz bekend gemaakt. Wie gaat er met een mooie prijs naar huis?

Foto © Aangeleverde foto

De Geschiedenisquiz van het Drents Archief is een activiteit die georganiseerd wordt in het kader van Gekleurd Grijs, onder voorbehoud van de dan geldende coronamaatregelen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.