Menu Sluiten

Warenhuis Vanderveen Assen viert 125-jarig jubileum

Op 1 mei 2022 is het precies 125 jaar geleden dat Warenhuis Vanderveen voor het eerst de deuren opende. Door de decennia heen is het Asser warenhuis uitgegroeid tot het op één na grootste warenhuis van Nederland. Om deze bijzondere mijlpaal te vieren, zullen er tot het einde van het jaar in en rondom het warenhuis vele evenementen plaatsvinden.
Foto © Jacco Richters
Er zullen diverse exposities te zien zijn, waaronder van 29 april t/m 25 juni Warenhuis & Kunst het winkelparadijs verbeeld door het Drents Schildersgenootschap en in het najaar een tentoonstelling op de Asser Brink van CS Vincent van Gogh in samenwerking met het Drents Archief. Door het warenhuis zal een historische tour langs de klassieke merken lopen en voor kinderen is er een spannende detective, met een enerverende speurtocht door het warenhuis.
Maandelijks zijn er lunchvoordrachten met interessante onderwerpen gerelateerd aan Warenhuis Vanderveen en/of aan de warenhuizen van de wereld. Zo wordt er op 30 april van 12-14u een lunchvoordracht gehouden over Folkert Kuipers, een bakkerszoon uit Akkrum die in 1896 het toenmalig grootste warenhuis ter wereld stichtte: Siegel-Cooper Department Store, New York. Geïnspireerd door dit warenhuis, zal er als startsein van de jubileumactiviteiten gedurende een week, van 29 april t/m 6 mei 2022, vanaf de toren van Warenhuis Vanderveen een vuurtorenlicht schijnen over Assen.