Menu Sluiten

Wachten op seizoensstart

Eigenlijk zouden Kees Endeveld (Grolloo) en passagier Hendrik Crome (Duitsland) dit weekend op het circuit Le Mans in Frankrijk de eerste races in het WK zijspan moeten rijden, maar zoals heel veel activiteiten is ook deze onder druk van het covid-19 virus komen te vervallen. De WK wedstrijd is verplaatst naar 10 tot en met 12 juni, in de hoop dat die in die periode wel doorgang kan vinden.

Team Drugsadvies Sidecarshop Racing heeft de eerste trainingen inmiddels afgewerkt en stuurman Kees Endeveld is tevreden over de resultaten van die oefensessies. “Alles verliep naar wens. We konden met het materiaal het gehele programma afwerken. Het enige waarmee wij  te maken kregen, was een klein probleem met de oliedruk. Maar ook dat werd in korte tijd verholpen.”

Actiefoto van Kees Endeveld en Hendrik Crome, maart 2021 Foto © Mark Walters

Het wachten is nu op de eerste race van het seizoen die wel doorgaat en vooralsnog is dat de Sidecar Trophy in Kroatië. “Die wedstrijd staat nu gepland voor het laatste weekend in mei en we hopen dat rond die tijd alle activiteiten weer opgestart kunnen worden. Al moeten we nog afwachten of er wel publiek mag komen op de circuits.”

Endeveld is blij dat er toch een zijspanrace in Nederland wordt gehouden. “Deze week werd officieel bekend dat wij met de zijspannen rijden tijdens het WK Superbike op het TT Circuit. Die wedstrijd staat op het programma in het weekend van 23 tot en met 25 juli. Dat is natuurlijk heel mooi dat we toch een race in eigen land hebben. We hopen natuurlijk dat daar publiek bij aanwezig mag zijn.”

Team Drugsadvies Sidecar Shop is tijdens het testweekend in Frankrijk al met de neus op de feiten gedrukt wat er allemaal komt kijken bij een evenement in dit “covid-tijdperk”. “Formulieren invullen, testen ondergaan, anderhalve-meter-regel. Alles moest formeel geregeld zijn. We hopen dat het allemaal haar vruchten afwerpt en dat we aan een redelijk normaal seizoen kunnen beginnen”, aldus Kees Endeveld, die zijn collega en dorpsgenoot Bennie Streuer een hart onder de riem wil steken. Streuer raakte een week geleden geblesseerd tijdens een trainingsweekend op het Duitse circuit Oschersleben. “Ik hoop dat we op korte termijn weer tegen elkaar kunnen rijden en ik wil vanaf hier Bennie en zijn bakkeniste Emmanuelle Clement het allerbeste toewensen.”

Voor de zijspancoureurs hopen Endeveld en Crome dat het seizoen dit keer zonder grote problemen voltooid kan worden, zodat er sprake kan zijn van een heuse strijd om het wereldkampioenschap.

De voorlopige kalender voor de zijnspancombinaties ziet er als volgt uit:

28/05-30/05 Rijeka Sidecar Trophy

10/06-12/06 Le Mans World Championship

26/06-27/06 Pannoniaring World Championship

02/07-04/07 Donington Park World Championship

23/07-25/07 Assen World Championship

13/08-15/08 Assen IDM

20/08-22/08 Rijeka World Championship

01/10-03/10 Oschersleben World Championship

15/10-17/10 Brands Hatch World Championship

29/10-31/10 Estoril World Championship

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.