Menu Sluiten

Vrouwen seksueel uitgebuit in Assen, politie pakt 5 verdachten op

De politie heeft vanochtend in Assen vijf verdachten aangehouden voor mensenhandel. Het vijftal wordt ervan verdacht vrouwen te hebben gedwongen tot prostitutie en het dealen van drugs. Ook zijn er verdenkingen van verkrachting, zware mishandeling en het overtreden van de Opiumwet.

Foto © Pixabay

Twee slachtoffers van mensenhandel hebben zich bij de politie gemeld. Het gaat om twee meerderjarige Nederlandse vrouwen, schrijft RTV Drenthe. Een van hen heeft inmiddels aangifte gedaan. De politie vermoedt dat er meer slachtoffers zijn en hoopt dat zij zich melden nu er verdachten zijn opgepakt. “Slachtoffers van uitbuiting leven vaak in een wereld van angst. Uitbuiting gaat vrijwel altijd gepaard met fysiek en emotioneel geweld. Het is moeilijk om je te melden als je in zo’n situatie zit. Wij hopen dat de overige slachtoffers de veiligheid voelen om zich te melden nu deze vier verdachten vastzitten”, zegt Hendrik van der Veen, teamchef Mensenhandel van de recherche Noord-Nederland. Slachtoffers kunnen zich ook bij hulpverleners melden.

Bij de politie kwamen de afgelopen tijd meldingen binnen van buurtbewoners. Die meldingen gingen over geluidsoverlast of drugsgebruik. Daarop is een onderzoek gestart waardoor uiteindelijk de vijf verdachten zijn aangehouden. Het onderzoek loopt nog en de politie verwacht meer aanhoudingen te doen.

Verdachten zijn 3 mannen en 2 vrouwen

Een 45-jarige man uit Assen wordt gezien als hoofdverdachte in de zaak. Hij wordt verdacht van mensenhandel in de vorm van seksuele en criminele uitbuiting, zware mishandeling, verkrachting en het schenden van de Opiumwet. Nog eens twee mannen uit Assen van 41 en 44 zijn ook aangehouden voor mensenhandel in de vorm van seksuele en criminele uitbuiting. Ook zij worden verdacht van het schenden van de Opiumwet. Een 25-jarige vrouw uit Assen is aangehouden voor verkrachting en een 27-jarige vrouw uit die plaats voor seksuele uitbuiting.

De verdachten zitten in volledige beperkingen en worden gehoord. In het kader van het onderzoek zijn in zeven woningen doorzoekingen geweest. Daarbij zijn onder andere gegevensdragers in beslag genomen. Een van die invallen was in een woning aan de Groenkamp in Assen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.