Menu Sluiten

Vroege start bij de Drentse Fiets4Daagse; ‘Het is geen wedstrijd’

Veel deelnemers geven gehoor aan de oproep om vandaag vroeg op de fiets te stappen bij de start van de Drentse Fiets4Daagse. Zo stonden in Assen om 8.00 uur al honderden mensen te trappelen om te vertrekken.

Ook deze viervoeter vertrok al vroeg vanuit Assen

Foto © RTV Drenthe/Marjorie Noë

Voorzitter van de Fiets4Daagse Jan Broertjes vertelde gisteren al dat het evenement ondanks de hitte gewoon doorgaat. Maar wie het niet ziet zitten om deze hete dinsdag te fietsen, mag er ook Fiets3Daagse van maken door de openingsdag over te slaan. Maar start vroeg, was de oproep van Broertjes; “Wacht niet tot 10.30 uur met starten.”

Opening 56e editie

De opening vanuit startplaats Assen werd gedaan door mevrouw Ypey uit Assen. Zij heeft alle 55 edities van de Drentse Fiets4Daagses meegedaan en doet ook deze 56e editie weer mee. “Hierbij verklaar ik de 56e Fiets4Daagse officieel voor geopend”, zo klonk het even na achten in Assen uit de mond van mevrouw Ypey.

Vol programma

Voorzitter van de startplaats Assen is Hindrik Aalders, hij is blij dat het fietsevenement gewoon door kan gaan. “Eindelijk weer een gewone editie! We hebben één jaar moeten missen en vorig jaar was het vanwege corona een editie zonder beleefposten. Nu hebben we gelukkig weer een vol programma. We beginnen dan wel met een extreem warme dag, maar het is geen wedstrijd, dus iedereen kan zich aanpassen aan het weer.”

Even na achten kon iedereen dan op de fiets stappen en volgens Aalders stonden al honderden mensen te trappelen om te vertrekken. Nog eerder starten was volgens hem geen optie. “We zitten met onze vrijwilligers, het zijn er zo’n vijftig. Die moeten al heel vroeg op pad om de routes uit te zetten. Ik kon hen niet nog vroeger uit bed laten gaan, het houdt ergens op”, vertelt voorzitter Aalders. Volgens hem doen de vrijwilligers er in ieder geval alles aan om iedereen veilig en gezond te houden, ook met deze temperaturen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.