Menu Sluiten

Vooropleiding van Garage TDI maakt theatrale route geïnspireerd op het leven van Frida Kahlo

Spelers van de vooropleiding van Garage TDI presenteren dit voorjaar een theatrale route door Assen gebaseerd op de levensloop van Frida Kahlo naar aanleiding van de expositie Viva la Frida in het Drents Museum. De route bestaat uit drie performances met elk een ander thema en is getiteld Kunst van het leven. Het is te bezoeken op 25 en 26 maart in Assen. Kaarten kosten 12,50 en 9 euro (voor jongeren tot 21 jaar) en zijn vanaf nu verkrijgbaar via garagetdi.nl

Foto © Aangeleverde foto

Onder leiding van drie theatermakers (Céline Hoex, Laurien van Rijswijk en Ivana Diboune) maken de spelers drie performances. De route start bij Grandcafé Liff in Assen en vervolgens loopt het publiek langs drie verrassende locaties in de binnenstad.

Theatrale route geïnspireerd op het leven van Frida Kahlo

Frida Kahlo schilderde 55 zelfportretten waarin ze haar eigen identiteit onderzocht. Onder leiding van regisseur Céline Hoex maken de spelers van de vooropleiding een eigen theatrale zelfportret. Geïnspireerd op de Mexicaanse feestdag Dia de los Muertos maken de spelers samen met maker Laurien van Rijswijk een muzikale performance waarin ze op zoek gaan naar verhalen van hun eigen voorouders. In de derde performance maken de spelers samen met Ivana Diboune een dansperformance waarin lichamelijk pijn en eenzaamheid centraal staat. De route wordt vormgegeven door een foto-expositie van Yolanda Visser.

Over Garage TDI
Garage TDI is het huis voor jeugd- en jongerentheater in Assen, waar alle expertise op het gebied van theater voor deze doelgroepen aanwezig is. Het is een plek waar geëxperimenteerd, gecreëerd, ontwikkeld en getoond wordt. Dit doet Garage TDI door het maken van jeugdtheatervoorstellingen voor scholen en podia, het ondersteunen van talent bij binnen de eigen theatervooropleiding, het organiseren van het jaarlijkse jeugdtheaterfestival Art of Wonder in Assen, kunsteducatie op het primair onderwijs, voortgezet onderwijs en beroepsonderwijs en de eigen jeugdtheaterschool Dynamo.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.