Menu Sluiten

Volgas voor DTM Assen 17–19 sept TT Circuit

Jetzt geht’s los! Dat geldt voor Nederlandse en Duitse fans van het prestigieuze DTM-kampioenschap dat van 17 tot en met 19 september het TT Circuit Assen aan doet. Met een tribunekaart voor het evenement én de CoronaCheck-app zijn bezoekers getuige van het meest omvangrijke raceprogramma binnen de DTM-kalender. Voor houders van een kaart voor de Hoofd-, GT- en Haarbochttribune geldt dat toegang tot de DTM-paddock inclusief is!

Foto © Aangeleverde foto

Ex F1-coureurs en vrouwelijke Nederlandse deelname
DTM komt voor het derde jaar op rij naar Assen. Naast de grote Duitse merken Audi, BMW en Mercedes staan ook McLaren, Lamborghini en Ferrari aan de start. Na het monotone geluid van de Class 1 kunnen fans dit jaar al van ver horen welke auto er aan komt; de pittige V10 van Audi of Lamborghini, de brullende V8 van Mercedes-AMG, de fluitende turbo van BMW, McLaren en Ferrari.

Gevestigde namen als Timo Glock en Mike Rockenfeller nemen het op tegen nieuwkomers als ex F1-coureur Christian Klien in de McLaren en Sophia Flörsch in een Audi R8 LMS. De Britse Thai Alex Albon komt uit in de AlphaTauri-Ferrari en kent het Circuit van Drenthe van een race in de Formule Renault, dus helemaal nieuw is de beroemde TT-baan niet voor de man die inmiddels een nieuw F1-contract tekende voor 2022. De Nederlandse Stéphane Kox staat aan de start in de DTM Trophy. De dochter van coureur Peter Kox keerde na een rechtenstudie terug in de autosport en heeft naar eigen zeggen nog iets te bewijzen, nadat ze twee jaar geleden een stoeltje in de W-Series misliep.

Meest omvangrijke raceprogramma
DTM Assen kent met 270 km/h de snelste bocht op de DTM-kalender en met maar liefst zes ‘support series’ het meest omvangrijke raceprogramma van alle DTM-weekenden in 2021. De vorig jaar geïntroduceerde DTM Trophy, De nieuwe BMW M2 Cup, de Porsche Carrera Cup Benelux, de Mazda MX-5 Cup, de Supercar Challenge én de DTM Classic Touring Car Legends, waarin legendarische touring cars uit de jaren ’80 en ’90 zoals de Alfa 155, Opel Calibra, BMW M3 en Mercedes 190 E EVO een unieke inkijk geven in de ‘Gouden Jaren’ van DTM en in de ontwikkeling van DTM.

Kaarten voor DTM Assen zijn verkrijgbaar vanaf 25 Euro via dtm-assen.com en gedurende het weekend aan de kassa’s van het TT-circuit. Toegang wordt verleend op vertoon van een vaccinatiebewijs, een negatieve testuitslag via Testen voor Toegang of een ‘herstelbewijs’. Alle drie bewijzen zijn te tonen door de bezoeker middels de ‘CoronaCheckapp’.