Menu Sluiten

Viva la Frida! drie weken langer in Assen

De tentoonstelling Viva la Frida! over de Mexicaanse kunstenaar Frida Kahlo is met drie weken verlegd. Nog tot en met maandag 18 april 2022 zijn de kunstwerken en persoonlijke objecten te zien in het Drents Museum. 

Naast haar kunst, zijn er ook persoonlijke items van Frida Kahlo te zien in de collectie
Foto © Omroep Assen / Esmée Söllner

Eigenlijk zou de collectie tot 27 maart te zien zijn. “Vanwege het succes van de tentoonstelling én de tijdelijke sluiting tijdens de lockdown hebben we de verlenging kunnen doorzetten in nauw overleg met onze bruikleengevers in Mexico. Nu kunnen we gelukkig nog heel veel Frida-fans de kans bieden om deze unieke tentoonstelling te komen bekijken”, vertelt algemeen directeur Harry Tupan. 

Twee collecties van Frida 

De tentoonstelling opende op 8 oktober 2021 en trok voor de lockdown in ongeveer tien weken tijd ruim 65.000 bezoekers naar Assen. Tijdens de lockdown is de tentoonstelling zes weken gesloten geweest tot aan de heropening op 26 januari van dit jaar. Het is voor het eerste dat twee collecties van Frida Kahlo samen komen. De collectie met schilderijen en tekeningen uit Museo Dolores Olmedo en de persoonlijke collectie met objecten uit Museo Frida Kahlo, ook wel bekend als Casa Azul.

De verlenging betekent dat de internationale archeologie-tentoonstelling In de ban van de Ararat-Schatten uit het oude Armenië op woensdag 11 mei 2022 opengaat.