Menu Sluiten

Twee vrijwilligers Arboretum Koninklijk Onderscheiden

Twee vrijwilligers van stichting Arboretum zijn tijdens de uitgestelde viering van het 20-jarig bestaan van de stichting koninklijk onderscheiden. Mevrouw Simone Bakker-Weenink (Zeijerveen) en de heer Harry Berg (Assen)worden beide benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De bijbehorende versierselen werden hen opgespeld door burgemeester Marco Out. Dat gebeurde tijdens een feestelijke bijeenkomst bij de Drentse Golf & Country Club.

Mevrouw Bakker krijgt de onderscheiding voor haar vele vrijwilligerswerkzaamheden voor het Arboretum. Zo maakte zij mede de ontwerp- en werktekeningen ten behoeve van de aanleg van het Arboretum. Ook is zij de coördinator van de vrijwilligers en begeleidt zij hen op dinsdag bij het verrichten van onderhoudswerkzaamheden. Ook stelt zij mede de jaarlijkse plantlijst op en verzorgt ze rondleidingen. Daarnaast is ze vrijwilliger bij de Asser Roei Club. Als instructeur brengt ze de leden technische roeivaardigheden bij.

De heer Berg ontvangt de onderscheiding eveneens vanwege zijn verdiensten voor het Arboretum. Hij ontwierp de tuin, waar rond de 600 bomensoorten staan. Samen met mevrouw Bakker is hij een van de drijvende krachten achter de (onderhouds)werkzaamheden. Voorts stelt hij beplantingsplannen op en is hij nauw betrokken bij het planten van herdenkingsbomen als mensen een feestelijk of verdrietig moment willen markeren. Daarnaast is de heer Berg vrijwilliger bij de Protestantse Gemeente Assen. Ook was hij vrijwilliger bij het Gevangenismuseum in Veenhuizen.      

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.