Menu Sluiten

Twee ondernemingen uit Assen in finale Drentse Onderneming van het jaar

Twee ondernemingen uit Assen zijn nog in de race voor de titel Drentse onderneming van het jaar 2022. Gisteravond werden drie finalisten gekozen tijdens een nominatiebijeenkomst in het Gevangenismuseum in Veenhuizen.

Foto © RTV Drenthe / Kim Stellingwerf

Het gaat om Sportconfex uit Assen, een bedrijf dat sportkleding produceert voor merken als Craft, Fila en Asics. Ook M&G Group B.V. uit Assen is genomineerd. Zij maken ventilatiesystemen. De derde kanshebber is InterStage B.V. uit Meppel, een podiumbouwer voor onder andere tv-producties. Zo mocht het vorig jaar het podium bouwen van het Eurovisie Songfestival.

Meer dan honderd aanmeldingen

In totaal waren er meer dan honderd aanmeldingen voor de verkiezing. Eind mei werd de shortlist al teruggebracht naar acht. Met een pitch moesten de genomineerde bedrijven aantonen waarom zij door zouden mogen naar de finale. Juryvoorzitter Ludo Mennes: “Er stonden weer acht topondernemingen op het podium die stuk voor stuk hadden kunnen winnen. Toch hebben we een weloverwogen keuze gemaakt om deze drie bedrijven, allen uniek, door te laten stromen naar de finale. Drie bedrijven die een grote meerwaarde zijn voor Drenthe.”

De finale vindt op 6 oktober plaats in het Atlas Theater in Emmen. Vorig jaar ging de zege naar Fuhler Loon en Verhuur BV uit Emmen.