Menu Sluiten

TT ook vereeuwigd in theatervoorstelling: ‘Want het betekent voor iedereen iets anders’

Opgestapelde banden, minibikes en finishvlaggen op de grond vormden vanavond het decor van de allereerste TT-theatervoorstelling, als ode aan het race-evenement. De Gouverneurstuin in Assen werd speciaal voor de gelegenheid omgedoopt tot theatertuin. Ongeveer honderd bezoekers kwamen ernaartoe om te luisteren naar verteller Toine Straatman en entertainer Jason Staal.

© Omroep Assen / Gerrit Mennink

Het idee voor de culturele activiteit lag al drie jaar op de plank, vertelt Sander ten Bosch, directeur van de Stichting TT Week Assen. In 2020 zou de theatervoorstelling al plaatsvinden, maar stak het coronavirus daar een stokje voor. Vanavond ging de try-out dan eindelijk van start. Met de voorstelling hoopt Ten Bosch een brede doelgroep aan te trekken. “Want er zijn ook mensen die niet alleen de festiviteiten willen bijwonen”, aldus de directeur.

‘De TT is voor iedereen iets anders’

Die gedachte komt volgens hem terug in de theaterbeleving. “De TT betekent voor iedereen namelijk iets anders”, vindt verteller Straatman. “Voor de één draait het om motorraces met kampioenen, voor de ander om zuipen bij de festivals, de kermis of vluchten uit de stad, en zorgen dat je een heel eind weg bent.”

© Omroep Assen / Gerrit Mennink

‘Niets voor mij’

Het publiek reageerde wisselend op de theatrale toevoeging aan het TT-programma. “Ik vond het echt van toegevoegde waarde, want cultuur is zo belangrijk. Dit is een ontzettend mooi begin, zo op de maandag”, vertelt een van de bezoekers. Een andere aanschouwer denkt daar iets anders over. “Dit is niets voor mij. Ik vind de andere activiteiten toch leuker.”

Directeur Ten Bosch is in elk geval tevreden met wat hij kreeg voorgeschoteld. “Maar het is natuurlijk nog maar de eerste keer, dus het is altijd afwachten wat mensen ervan vinden.”

Nog een voorstelling

De TT theatervoorstelling vindt ook nog plaats op dinsdag 21 juni, om 20.00 uur in de Asser Gouverneurstuin. De toegang is gratis.