Menu Sluiten

Tragikomische voorstelling over de prestatiemaatschappij in première

Op zaterdag 5 juni gaat de voorstelling ‘Nietjes’ van Brandstof TDI, de theatervooropleiding van Garage TDI, in première. De voorstelling speelt die dag twee keer voor maximaal 30 personen per voorstelling in de tuin van de Ondernemersfabriek in Assen. ‘Nietjes’ is een tragikomedie over het vastzitten in een kapitalistisch systeem en de strijd om je daarvan los te maken. In regie van Stella van den Sigtenhorst.

De voorstelling ‘Nietjes’ speelt zich af in een nietjesfabriek. De directrice van de fabriek vraagt Tom, haar grootste werknemer, om haar bureau uit het raam te gooien. Tom is door het voorval van slag en reageert zich thuis af op zijn vrouw. Een ruzie ontaardt. Over drie personages en een geit die alle drie niet kunnen ontsnappen aan de door henzelf opgelegde eisen. De voorstelling wordt gespeeld door Muze Brink, Anne-Fleur Jonker en Koen Bordewijk van Brandstof TDI.

Foto © Moon Saris

Regisseur Stella van den Sigtenhorst over ‘Nietjes’:
“Naar mijn idee ligt er op werk een hoge druk. We werken niet meer om alleen maar geld te verdienen, maar we moeten er onszelf ook nog in kunnen ontwikkelen, gelukkig van worden en succesvol in zijn. De voorstelling gaat over mijn eigen angst om niet “echt” geleefd te hebben en niet tevreden te zijn met wat ik doe. Ik heb dit met jongeren gemaakt, omdat zij aan het begin van hun carrière staan. Ze moeten al vroeg keuzes maken en dat zorgt al vroeg voor een grote druk.”

Beperkt plek vanwege corona
Om voor publiek, personeel en de spelers een veilige omgeving te creëren, hebben we enkele maatregelen getroffen. De voorstelling speelt live in de open lucht in een corona-proof setting op twee tijdstippen: om 16.00 en 20.00 uur. Per tijdstip zijn er slechts een beperkt aantal kaarten beschikbaar.

Theater in je tuin
Van 10 juni tot en met 26 september is ‘Nietjes’ ook te boeken als voorstelling voor in de eigen achtertuin. Voor meer informatie over de mogelijkheden kunnen geïnteresseerden contact opnemen met Garage TDI via info@garagetdi.nl.

Over Garage TDI
Brandstof TDI is onderdeel van Drents JeugdTheater Garage TDI. Garage TDI is het huis voor jeugd- en jongerentheater, waar alle expertise op het gebied van theater voor deze doelgroepen aanwezig is. Op zondag 20 juni vindt de auditie plaats voor het Theater- Tussenjaar. Uiteraard houdt Garage TDI rekening met de coronamaatregelen die op dat moment gelden. Kijk op www.garagetdi.nl voor meer informatie.