Menu Sluiten

Terugblikken op de Drentse zomers met film ‘Zomer in Drenthe’

Hoe beleefde Drenthe de warme maanden van de jaren zestig, zeventig en tachtig? Dat is de hele maand augustus te zien in het Drents Archief met een speciale filmcompilatie ‘Zomer in Drenthe’. 

Foto van de Bloemencorso in Eelde

Foto © Drents Archief 

De film bevat kleurbeelden van de zomers in Drenthe. Waarin ook beelden te zien zijn van bekende evenementen, zoals de Fiets4Daagse, Donderdag Meppeldag, het Eelder Bloemencorso en de zeskamp. 

Verkeerspark Assen 

“De beelden brengen je terug naar een tijd waarin roken nog gemeengoed was, er op het land werd gewerkt met paarden, de elektrische fiets nog niet zijn intrede had gedaan bij de Drentse Fiets4daagse en volksdansen in klederdracht heel populair was”, zegt het Drents Museum. De film neemt je ook mee terug naar plekken die tot het verleden behoren, zoals de oude dierentuin in Emmen en het Verkeerspark in Assen.

Ook de zeskamp is terug zien, want veel Drentse dorpen organiseerde dit evenement waarbij straten of wijken tegen elkaar streden. In ‘Zomer in Drenthe’ zijn beelden te zien van de zomerspelen in Annen, Langelo, Veeningen en Elp. 

De themafilm ‘Zomer in Drenthe’ duurt 45 minuten en is tijdens openingstijden van het Drents Archief doorlopend te zien in de Digilounge.