Menu Sluiten

Studenten Thorbecke Academie zoeken naast studie ontspanning, gezelligheid en cultuur in Assen

Bent u vrijdag 3 september in de binnenstad? Dan komt u vast studenten tegen van de Thorbecke Academie. Zo’n zeshonderd HBO studenten die dit najaar starten met hun studie, maken vanaf 10.00 uur kennis met onze stad. U herkent de studenten vrijdag aan blauwe T-shirts.

Vrijwilligers leiden de studenten rond in groepen van maximaal dertig langs belangrijke plekken in Assen. Denk aan het Drents museum, De Nieuwe Kolk en wat studenten zeker van belang vinden; horecagelegenheden en winkels. Want de studenten komen niet alleen in Assen om te studeren maar ook voor ontspanning, gezelligheid en cultuur.         

Thorbecke Academie     In Assen is de Thorbecke Academie een nieuw onderdeel van de NHL Stenden Hogeschool, ondergebracht in het voormalig postkantoor aan de Zuidersingel. Vier HBO-studies (Integrale Veiligheidskunde, Bestuurskunde, European Studies & HBO-Rechten) en de onderzoeksgroep Cybersafety starten dit najaar in dit prachtige pand. De studenten volgen daar hun lessen, werken in het atelier aan opdrachten uit het Drentse werkveld en doen onderzoek.

Introductieprogramma’s in Assen en Leeuwarden     Elske Posthuma van NHL Stenden: “De eerstejaarsstudenten van de Thorbecke Academie van NHL Stenden Hogeschool hebben het grote geluk dat ze niet in één mooie stad, maar in twee mooie steden mogen studeren. Dat betekent dus ook twee prachtige introductieprogramma’s om de steden te leren kennen. Nadat de eerstejaars op maandag en  dinsdag Leeuwarden hebben verkend, gaan ze vrijdag Assen leren kennen. Wij zijn dan ook enorm blij met het enthousiasme en de warmte waarmee wij en onze studenten in Assen onthaald worden door diverse organisaties, door het MKB en de horeca.”

Warm welkom     Wethouder Bob Bergsma is vrijdag aanwezig bij de ontvangst van de studenten: “We heten de studenten heel warm welkom. We willen hen laten genieten van alles wat Assen te bieden heeft. Want een mooie studententijd is meer dan alleen studeren.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.