Menu Sluiten

Struinen in de tuinen wordt gluren bij de buren in tuinen én huiskamers

Struinen in de Tuinen heet vanaf nu Gluren bij de Buren en hosts kunnen nu ook deelnemen met een huiskamer in plaats van een tuin. Zo kunnen nog meer enthousiaste Assenaren zich aanmelden. Gluren bij de Buren Assen vindt plaats op 3 juli 2022 van 13:00 tot 18:00. De organisatie is op zoek naar lokale acts en hosts. Aanmelden kan tot en met 22 mei.

Foto © Maarten J. Eykman 

Sinds 2020 organiseert Stichting de Bühne het jaarlijkse Struinen in de Tuinen in Assen. In andere steden bestond de winterse grote broer Gluren bij de Buren. De organisatie heeft ervoor gekozen om vanaf nu met één naam verder te gaan: Gluren bij de Buren!

Gluren bij de Buren is het festival waarbij het vloerkleed het podium en de bank de tribune is. Zijn de optredens in de tuin? Dan zijn de tuinstoelen het nieuwe rode pluche, en het terras de balletvloer. Enthousiaste Assenaren stellen hun huiskamer of tuin open voor een act en voor publiek uit de buurt. Aan elke deelnemende locatie wordt één act gekoppeld die zondagmiddag drie keer 30 minuten op vaste tijden optreedt. Bezoekers kunnen een route uitstippelen en van locatie naar locatie hoppen. Voor de ticketprijzen mag de bezoeker zelf een bedrag bepalen.

Tot en met 22 mei kan iedereen zich aanmelden om deel te nemen via www.glurenbijdeburen.nl. Alle wijken doen mee. Gluren bij de Buren biedt plaats aan amateurpodiumkunstenaars uit Assen en omgeving. Denk hierbij aan dans, theater, muziek, poëzie en nog veel meer!