Menu Sluiten

Stichting Against Cancer trakteert gezinnen op een dag gevuld met avontuurlijke activiteiten

Stichting Against Cancer organiseerde voor meer dan 200 gezinnen de 17e editie van de ‘Circuitdag Against Cancer’ op het TT-circuit in Assen. Deze jaarlijkse Circuitdag is speciaal voor gezinnen waarvan een kind is getroffen door de ziekte kanker.

Foto © Omroep Assen/Gerrit Mennink

Onder andere motorcoureurs Rob Hartog en Jeffrey Buis, NK Equipe schermster Cheryl de Jong en ambassadeurs Jeffrey Buis, Rintje Ritsma en Angela Schokkin zorgden ervoor dat de jonge kankerpatiënten en hun ouders, broertjes en zusjes de problemen rondom de ziekte van hun kind voor een dag naast zich neer konden leggen. Er waren maar liefst 120 coureurs die de kinderen lieten meerijden op snelle motoren, in luxe sportwagens of in enorme Dakar-trucks. Ook konden kinderen meevaren in een politieboot of zelf coureur zijn met de Furori. Tevens waren op het evenementenplein de gehele dag optredens, kinderen konden een graffiti workshop volgen of een ritje maken in een Amerikaanse truck.

Voorzitter Patrick Boxem blikt terug op een geslaagde editie: “Er gaat niets boven het zien van een glimlach bij kinderen die letterlijk bezig zijn met hun race tegen kanker. We vinden het fijn dat we ook deze editie van de Circuitdag kinderen en hun families weer een onvergetelijke dag hebben gegeven. Dit jaar hebben we dan ook een bedrag van meer dan 70.000 euro opgehaald. Hierdoor kunnen we weer tientallen jonge kankerpatiënten en hun gezinnen in oktober op een zorgeloze vakantie meenemen naar Duitsland. Iedereen die heeft bijgedragen aan deze dag willen wij van harte bedanken!”

Foto © Omroep Assen/Gerrit Mennink

Over Against Cancer

Stichting Against Cancer – sinds 2004 actief – zamelt geld in voor de ondersteuning van kankerpatiënten en organiseert evenementen voor gezinnen met zieke kinderen. Zo wordt er jaarlijks een Circuitdag georganiseerd voor gezinnen, mogen gezinnen als VIP mee naar evenementen en worden vakantiereizen voor getroffen gezinnen georganiseerd. De stichting werkt nauw samen met VOKK (Vereniging Ouders, Kinderen en Kanker), is partner van Prinses Maxima Centrum en bezorgt gezinnen een onbezorgde dag. De stichting bestaat louter uit vrijwilligers en wordt volledig bestuurd door vrijwilligers.