Menu Sluiten

Sterkliniek Dierenartsen Assen heet voortaan AniCura Assen

Vanaf deze maand werkt het team van dierenartsen en dierenartsassistenten van Sterkliniek Dierenartsen Assen verder onder de naam AniCura Assen. AniCura is een samenwerkingsverband van meer dan 80 dierenklinieken in Nederland, dat de kwaliteit van diergeneeskunde continu verbetert. Voor huisdiereigenaren verandert er niet veel, zij kunnen terecht bij hun eigen, vertrouwde dierenarts aan Borgstee 28, waar de kliniek al sinds 2001 zit.

Sterkliniek Dierenartsen Assen is sinds 2017 onderdeel van AniCura, maar bleef onder eigen naam en werkwijze werken. Nu, drie jaar later, is het tijd om de naam AniCura te dragen. De kwaliteitsgedachte van Sterkliniek Dierenartsen, die de verbetering van kwaliteit centraal stelt, wordt gecombineerd met het AniCura kwaliteitsprogramma ‘QualiCura’. Steven Hommes van Sterkliniek Dierenartsen Assen heeft veel zin om onder de naam AniCura verder te gaan: “Kwaliteit stond bij ons altijd al hoog in het vaandel en dat is met de aansluiting bij AniCura niet anders. We krijgen nu ook toegang tot het internationale kennisnetwerk van AniCura waarin specialisten hun kennis en ervaring delen en waar wetenschappelijk onderzoek wordt gedaan ter verbetering van de diergeneeskunde. Met deze kennis kunnen wij leren van elkaar en onze zorg nóg verder verbeteren.” 

Foto © Aangeleverde foto

Voor de dieren en hun baasjes verandert er op het oog niet veel. Zij kunnen terecht bij hun eigen, vertrouwde dierenarts aan Borgstee 28. De kliniek en de kleding van de dierenartsen en assistentes krijgen een ander uiterlijk, in de kleuren en huisstijl van AniCura.

Steven Hommes: “We bieden met hetzelfde team onze zorg aan voor honden, katten, konijnen en knaagdieren. Baasjes kunnen met hun huisdier bij ons terecht voor bijna alle zorg: van sterilisatie, castratie en inentingen tot laparoscopische sterilisatie en chirurgie. Hiervoor hebben we veel zelf in huis: scopieën, een echo- en röntgenapparaat en een uitgebreid lab voor bloed-, urine- en ontlastingsonderzoek. Om onze kennis up-to-date te houden volgen we continu nascholingen. Alles om de dieren te helpen met de best mogelijke zorg.”