Menu Sluiten

Startplaats voor de Sligro PAGrally weer in Assen

De beschermhoes kan weer van de klassieke auto of cabrio, banden kunnen weer op spanning gebracht worden en de eerste kilometers rijden en genieten kan weer beginnen. De achttiende editie van de Sligro PAGrally start zondag 14 April weer aan de Korenmaat 3 in Assen en de finish blijft traditiegetrouw bij de Sligro in Assen. De stichting Pagtiviteiten organiseert de jaarlijkse PAGrally om geld bijeen te brengen voor hun scouting ondersteuningsfonds.

© PAGrally

Deze stichting is een onderdeel van het Post Anthoniaans Geno(o)tschap, kortweg PAG
en bestaat uit meer dan 40 oud leden en leden van verschillende Scoutinggroepen uit de regio en heeft zich ten doel gesteld, te zorgen dat de Scouts van nu net zo’n fijne tijd mogen beleven als dat deze leden zelf hebben genoten van de tijd dat zij actief waren binnen Scouting.

De grootste georganiseerde jeugdvereniging

Scouting Nederland is de grootste georganiseerde jeugdvereniging in Nederland en telt in meer dan 110.000 leden verdeeld over een kleine 1000 scoutinggroepen. Wereldwijd zijn meer dan 40 miljoen kinderen lid van Scouting. Het merendeel van deze scoutinggroepen draaien zonder gemeentelijke of provinciale subsidies maar bieden de kinderen wekelijks het scoutingspel aan, veelal midden in een natuur. De stichting Pagtiviteiten helpt ze daarbij financieel een handje.

De PAGrally is een regelmatigheidsrit voor klassieke auto’s, oldtimers en sportauto’s ongeacht de leeftijd van de voertuigen. De route wordt aangegeven met het zogenaamde bolletje pijltje systeem en is zeer geschikt voor beginners, al hebben gevorderde rijders nog steeds de uitdaging het traject foutloos te rijden. Op de route zijn bordjes met letters in de berm geplaatst die de deelnemers onderweg dienen op te schrijven. Wie de meeste letters en de minste strafpunten verzamelt wordt de winnaar. Maar de deelnemers kunnen er ook voor kiezen om gewoon lekker de toertocht over dezelfde route als de rally te rijden zonder zich druk te maken over bordjes met letters en lekker genieten van de Drentse en Groningse landweggetjes door de natuur die beide provincies zo rijk is.

De achttiende editie van de PAGrally start vanaf 10:30 uur. Dan zal de eerste auto over de startlijn rijden voor een mooie tocht door provincie Drenthe en een deel van de provincie Groningen. Natuurlijk zijn ook de toeschouwers van harte welkom om de deelnemers bij de finish halfweg de middag te verwelkomen. Deelname staat open voor bezitters van klassieke auto’s, sport auto’s exclusieve auto’s, cabrio’s ongeacht het bouwjaar. Aanmelden voor de rally / toertocht kan via de website www.pagrally.nl