Menu Sluiten

Start het nieuwe seizoen met de Week van de Sport Assen

Op initiatief van Assen Sportstad wordt ook dit jaar van 11 tot en met 26 september de Week van de Sport in Assen georganiseerd. De Week van de Sport is onderdeel van de Nationale Sportweek en staat dit jaar in het teken van bewegen en ontmoeten.

Foto © Aangeleverde foto

Van 17 tot en met 26 september staat de Nationale Sportweek op de agenda. In 2019 was Assen host city van deze landelijke sportweek. In plaats van één week duurt de Week van de Sport dit jaar twee weken.

De organisatie van dit event is in handen van een projectteam. Op 11 september is de feestelijke officiële opening tijdens de 4 Mijl van Assen. En op maandag 20 september wordt de verjaardag van het Asser Sportakkoord gevierd en staat het programma vooral in het teken van ontmoeten. Samen met verschillende partijen, zoals het onderwijs, wordt op dit moment gewerkt aan het programma. Daarnaast zijn alle sport en beweegaanbieders in Assen en inwoners uitgenodigd met mooie initiatieven te komen. Om zo met elkaar twee weken lang achtereen sport en bewegen in Assen zichtbaar te maken. Op de sportvelden, in de parken, in en om de sporthallen, wellicht bij ondernemers, etc.

Voor verenigingen en andere sportorganisaties dé kans om leden en vrijwilligers te werven, de jeugd weer aan de club te binden en hun sportaanbod onder de aandacht te brengen. De projectgroep zorgt voor de verbindingen, denkt creatief mee met eenieder en draagt zorg voor de publiciteit, waaronder het opzetten van één kalender.

Doe jij ook mee of wil je meer informatie? Neem contact op met Niels van der Weerd, coördinator Week van de Sport, niels@vdwmanagement.com.