Menu Sluiten

Stadspartij PLOP: Assen moet ‘mislukt project’ dak op wielercentrum stoppen

Stadspartij PLOP vindt dat de gemeente Assen moet stoppen met het project van het dak op het wielercentrum. Ze noemen het een ‘mislukt project’ en vinden het niet verstandig om nog meer miljoenen gemeenschapsgeld in het project te stoppen.

Foto © RTV Drenthe / Karin Mulder

 

Door: Romy Posthumus

De bouw van het dak op het wielercentrum in Assen staat op losse schroeven. De verwachte kosten vallen een stuk hoger uit dan verwacht, door gestegen bouwkosten. In april van dit jaar gaf de gemeenteraad nog goedkeuring voor het overkappen van de houten wielerbaan voor maximaal 2.150.000 euro. Nu blijkt de bouw naar verwachting bijna 4 miljoen euro te kosten.

‘Doemscenario’

PLOP geeft aan dit geen verrassing te vinden: “Een enigszins weldenkend mens had kunnen bevroeden dat financiële ramingen maken, in onzekere tijden, waar niets ‘gewoon’ is, ondoenlijk is.” PLOP denkt dat de totale kosten van het project zelfs de 10 miljoen gaat overstijgen. 

Daarom vindt de Stadspartij dat de gemeente haar verlies moet nemen en deze ‘bodemloze put moet dempen’. De partij stelt voor het complex van de hand te doen, al vreest de partij wel voor het ‘doemscenario De Smelt’. Het subtropisch zwem- en saunaparadijs werd na forse financiële tekorten voor een symbolisch bedrag overgenomen door ondernemer Hennie van der Most. Die deed het daarna over aan zijn zakenpartner Jan Smit, die het complex omdoopte in De Bonte Wever.