Menu Sluiten

Sebastian uit Mexico zoekt een thuis in Assen e.o.

Eind augustus is het zover! Tientallen scholieren van over de hele wereld maken hun droom waar door een periode ondergedompeld te worden in de Nederlandse cultuur en gewoontes. Zo ook de Mexicaanse Sebastian. Voor hem wordt gezocht naar een gastgezin dat deze enthousiaste student een warm thuis kan bieden.

Foto Sebastian © Aangeleverde foto

Hoe werkt een uitwisseling?
Gedurende de uitwisseling worden het gastgezin en de student begeleid door één van onze Local Coordinators. Er worden lokale tripjes georganiseerd door de Local Coordinator en Travel Active organiseert evenementen voor studenten en gastgezinnen (als de situatie rondom Covid-19 dit toelaat). Een buitenlandse student in huis nemen, is op vrijwillige basis. U, als gastgezin, voorziet in kost en inwoning. De overige kosten zijn voor rekening van de student of Travel Active.

Bent u nieuwsgierig geworden naar de buitenlandse studenten en/of het High School Holland programma? Neem voor meer informatie contact op met het High School Holland team per mail naar highschoolholland@travelactive.org, of bel 085-222 48 10 of bezoek de website: www.travelactive.nl/high-school-holland

Wie is Sebastian?
De 16-jarige Sebastian beschrijft zichzelf als eerlijk, creatief, grappig en hardwerkend. Familie is belangrijk voor hem en ze maken veel lol samen. Hij kampeert graag, lekker fikkie stoken en hij is dan ook lid van de Scouting. Zijn favoriete sport is voetbal, hij speelt het met vrienden en kijkt er ook graag naar. Wordt Sebastian nu Oranje fan? Sebastian is erg muzikaal, hij speelt iedere dag piano, heeft zelf liedjes geschreven en zelfs in een aantal bands gespeeld. De ambitieuze Sebastian wil in de toekomst boeken schrijven en helpen om klimaatverandering te stoppen. “Ik hoop dat deze ervaring mij een beter beeld van de wereld geeft en dat ik kan groeien als persoon. Ik ben dankbaar voor deze kans!”
Benieuwd naar Sebastian? Bekijk zijn profiel hier.

Gaat u het avontuur aan door een buitenlandse student in huis te nemen?
Gastgezinnen wonen verspreid door het hele land. Jong of wat ouder, alleenstaand of een gezin met kinderen? In onze ogen kan iedereen gastgezin zijn! Het High School Holland programma van Travel Active biedt buitenlandse scholieren de kans écht onderdeel uit te maken van de Nederlandse cultuur door ze een thuis te bieden bij een Nederlands gezin en ze hier naar een middelbare school te laten gaan. Natuurlijk volgen Travel Active en de studenten de coronamaatregelen van het RIVM en de overheid.

Een culturele uitwisseling is niet alleen een avontuur voor de buitenlandse student. Als gastgezin leert u ook over de cultuur en inzichten die een buitenlandse student meebrengt! Staat u open voor een andere cultuur met haar taal en tradities?

Studenten Clara en Willa over hun uitwisseling
Clara uit Italië en Willa uit de Verenigde Staten zijn sinds dit schooljaar in Nederland en hebben het hier erg naar hun zin. “Ik geniet enorm van mijn uitwisseling in Nederland en dat komt mede dankzij mijn gastgezin. Wij doen samen veel leuke dingen en ik heb het gevoel alsof ik deel uitmaak van hun gezin,” zegt Clara. De Amerikaanse Willa vertelt dat het verblijven bij een gastgezin een bijzondere en unieke ervaring is. “Ik maak het echte Nederlandse leven van dichtbij mee. Van het koken tot de gezellige vrijdagavonden op de bank. Tegelijkertijd leert mijn gastgezin ook veel over mijn cultuur en gewoontes. Het is dus een echte uitwisseling.”

Foto © Aangeleverde foto

Bron:
Travel Active