Menu Sluiten

Run for Silvijn tijdens Run for KiKa Summer Fun

Ga samen met familie, vrienden en collega’s de uitdaging aan van 20 t/m 30 juni tijdens Run for KiKa Summer Fun. De harde realiteit is dat nog altijd 25% van de kinderen met de diagnose kinderkanker niet geneest. Juist in deze tijd kan jij hét verschil maken door 25 km te rennen tijdens Run for KiKa Summer Fun en daarmee geld in te zamelen voor onderzoek naar kinderkanker.

Run for KiKa Summer Fun is voor iedereen, jij bepaalt op welke manier en met wie je de 25 km rent. Loop bijvoorbeeld samen met je gezin in totaal 25 km of ren individueel op je eigen manier 25 km. Stippel je eigen routes uit, plan wanneer en met wie je gaat lopen en ren met de zon op je toet de zomer tegemoet. 

Foto © Aangeleverde foto

Jij maakt hét verschil

Sinds de oprichting van KiKa steeg het genezingspercentage van kinderen met kanker met ruim 5%. Concreet betekent dit dat er jaarlijks meer dan 25 kinderen extra genezen. Dat zijn 25 kinderen die weer een toekomst hebben, 25 gezinnen die samen blijven en 25 klaslokalen waar geen lege stoel staat. 

Een voorbeeld daarvan is Silvijn. Op 5 januari 2021 werd bij Silvijn (1) retinoblastoom geconstateerd, dit is een zeldzame vorm van netvlieskanker. Na een succesvolle oog verwijderende operatie eerder dit jaar gaat het nu goed met Silvijn, maar hij moet voorlopig nog wel voor controle terug blijven komen.

Marissa, de moeder van Silvijn, heeft eerder dit jaar meegedaan aan Run for KiKa, omdat ze het belangrijk vindt dat er geld wordt opgehaald voor onderzoek naar kinderkanker. “KiKa is in mijn ogen erg belangrijk, omdat er juist ook onderzoeken gefinancierd worden naar zeldzame kinderkanker zoals Retinoblastoom, dat maar bij 12 kinderen per jaar voorkomt.” 

Lees het volledige verhaal over Silvijn op www.runforkika.nl/silvijn

Deelname is gratis!

Kom in actie voor kinderen zoals Silvijn en daag vrienden, familie en collega’s uit om samen de uitdaging aan te gaan tijdens Run for KiKa Summer Fun! Schrijf je nu gratis in via www.runforkika.nl en draag bij!