Menu Sluiten

Ralf Schumacher komt naar Jack’s Racing Day

Zes-voudig Grand Prix Formule 1-winnaar Ralf Schumacher komt zaterdag 7 en zondag 8 augustus naar het TT Circuit. De nu 46-jarige Duitser en jongere broer van zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher wordt er herenigd met de F1-bolide van het Toyota fabrieksteam waarmee hij van 2005 tot en met 2007 actief was in het FIA Formule 1 wereldkampioenschap.

Foto © Aangeleverde foto/Jack’s Racing Day

Ralf Schumacher reed 182 Formule 1 Grand Prix races voor de teams van Jordan, Williams en Toyota en stond 27 maal op het podium. Bij het fabrieksteam van Toyota sloot hij in 2007 zijn Formule 1-loopbaan uiteindelijk af. Ralf is nog steeds betrokken bij de Formule 1 als expert en co-commentator voor Sky Sport.

‘Nog nooit op Assen’

Zijn broer Michael reed er al eens heimelijk op een Superbike rond, maar Ralf is nog nooit in Assen geweest. “Ik ken Assen alleen van televisie en natuurlijk van de verhalen van andere coureurs en fans. Ik moet zeggen dat ik in mijn Formule 1-tijd best wel wat Nederlandse fans had, maar dat waren er natuurlijk niet zoveel als mijn broer Michael.”

In het weekend van 7 en 8 augustus zijn er ruim 35.000 bezoekers per dag welkom op het TT Circuit. Toeschouwers zijn alleen welkom als ze op hun coronacheck-app een QR-code kunnen laten zien die bewijst dat ze volledig gevaccineerd zijn, een geldige negatieve test hebben of dat ze hersteld zijn van covid.

Het programma bestaat uit 11 races op 1 dag en is een combinatie van motorraces om de Benelux Trophy, races met de snelste karts ter wereld tijdens de Dutch GP Superkarts en wedstrijden in zes verschillende autoklassen.