Menu Sluiten

Probleemlift Asser wooncomplex tien weken kapot: nog geen oplossing

Bewoners van het appartementencomplex boven De Nieuwe Kolk in Assen hebben vervelende weken achter de rug en die lijken nog niet voorbij te zijn. De lift in het complex is inmiddels bijna tien weken kapot en lijkt nu nog langer buiten werking te blijven vanwege een nieuw ontdekt probleem.
© Omroep Assen/Floor Visser

Door: Floor Visser

De lift begon meer dan twee maanden geleden rammelende en piepende geluiden te maken. De bewoners van het complex vertrouwden het niet en durfden de lift niet meer in. En dat heeft verregaande gevolgen voor de vooral oudere bewoners van het complex. Sommigen voelen zich gevangenen in hun eigen huis

Positief bericht?
Afgelopen vrijdag was daar het verlossende bericht: de lift wordt gemaakt. Maar dat bleek al snel te mooi om waar te zijn. Een monteur kwam langs om de lift te repareren, maar constateerde dat het probleem ingewikkelder is dan verwacht.

‘Een lijdensweg’
Gevolg is dat de bewoners nog langer moeten wachten tot ze de lift weer kunnen gebruiken. “Het is een lijdensweg”, zegt Johan Kuipers, die samen met zijn vrouw op de vierde verdieping woont. Ook flatgenoten Alie en Bart Gerding balen enorm dat het langer gaat duren. “Ik kan wel huilen”, vertelt een boze Alie.

Woningcorporatie Actium noemt het een ‘teleurstellende’ situatie. “We benadrukken dan ook dat we alles op alles zetten om de lift zo snel mogelijk weer te laten werken.” Om de lift weer in werking te krijgen, zijn aanvullende onderdelen nodig. “De onderdelen zijn niet in Nederland op voorraad en daarom met spoed besteld”, laat Actium weten in een brief aan de bewoners. Het is niet duidelijk wanneer die onderdelen komen.

Tijdelijke traplift
In de tussentijd heeft Actium een tijdelijke traplift geplaatst, waar een aantal bewoners dankbaar gebruik van maakt. “Maar het duurt wel erg lang om naar beneden te komen”, zegt Kuipers. “Dus ik wil liever vandaag dan morgen dat de lift het weer doet.”