Menu Sluiten

Prijs Assense huizen loopt verder op, prijsstijging van 22 procent

De vraag naar woningen in Assen en omgeving blijft hoog, terwijl het aanbod daalt. Hierdoor stijgen de huizenprijzen en daalt het aantal verkochte huizen. Dat blijkt uit cijfers van de Nederlandse Vereniging voor Makelaars (NVM).

Foto © Pixabay

Door: Romy Posthumus

In Noord-Drenthe zijn in het afgelopen kwartaal 21 procent minder woningen verkocht dan in het tweede kwartaal van 2020. In totaal zijn er 320 huizen verkocht in deze periode.

De gemiddelde verkoopprijzen zijn in Noord-Drenthe fors gestegen, met ruim 22 procent. Ter vergelijking: landelijk stegen de prijzen met net geen 20 procent. De gemiddelde prijs van een woning in Noord-Drenthe is in het tweede kwartaal van dit jaar 340.000 euro. Landelijk ligt de gemiddelde prijs inmiddels op 410.000 per woningverkoop.

Vooruitzichten

Het woningaanbod neemt al een tijdje af. Dit betekent dat er voor kopers steeds minder te kiezen is. Als verkoper heb je steeds minder concurrentie bij het verkopen van je huis, wat de verkoopprijs weer opstuwt.

Deze trend lijkt zich door te zetten. De prijzen blijven stijgen, waardoor het aanbod afneemt en het aantal verkochte huizen daalt. Door het marktprincipe van veel vraag en weinig aanbod veronderstelt de NVM dat ook dit jaar de prijzen van woningen sterk zullen stijgen, in ieder geval met nog eens tien procent.