Menu Sluiten

Preuvenement Assen zet toch een streep door het evenement

De organisatie van het Preuvenement Assen wilde ondanks corona het evenement door laten gaan, maar heeft nu toch besloten er een streep door te zetten. Het maximale aantal van 750 bezoekers per dag is qua sfeer en opkomst niet werkbaar, laat de organisatie weten.

Foto © Preuvenement

Door: Romy Posthumus

“Het is ontzettend zuur om met de haven in zicht alsnog alles af te moeten blazen. Voor ons als organisatie, maar vooral voor alle betrokkenen: de artiesten, de culturele instanties, de horecaondernemers, de vrijwilligers en ga zo maar door”, zegt programmeur Emil Klok.

Opening culturele seizoen

Het Preuvenement, dat op 28 en 29 augustus zou plaatsvinden, wordt gezien als de opening van het culturele en culinaire seizoen van Assen.

Het kabinet maakte begin deze week de voorwaarden bekend waaronder kleinere evenementen tot 1 september mochten doorgaan. Deze nieuwe maatregelen houden onder meer in dat het publiek een coronatoegangsbewijs moeten tonen en dat er maximaal 750 mensen tegelijkertijd aanwezig mogen zijn.

Niet werkbaar

Zowel qua kosten als qua sfeer is zo’n opkomst voor het Preuvenement niet werkbaar. De organisatie had er enerzijds alles aan willen doen om het festival door te laten gaan, maar wil anderzijds niet inboeten op de kwaliteit en de sfeer.

Ook het financiële plaatje weegt mee in de beslissing het evenement te annuleren: bij doorgang zouden zeker 100 procent van de kosten worden gemaakt, terwijl met 750 bezoekers de inkomsten ver achterblijven.

Klok: “Iedereen keek reikhalzend uit naar dat laatste weekend van augustus. Voor de zoveelste keer is de cultuur- en evenementensector de klos, daar ben ik echt kwaad over. Maar we komen terug. Dat is een belofte.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.