Menu Sluiten

Postverzending van 47.000 xtc-pillen naar Vietnam leidt tot arrestaties in Assen

In een onderzoek naar het versturen van postpakketten met drugs naar Vietnam heeft de politie onder meer arrestaties verricht in Assen. In deze zaak zijn vorige week dinsdag vijf personen aangehouden vanwege betrokkenheid bij het verzenden van ruim 47.000 xtc-pillen. Het gaat om drie vrouwen van 37, 34 en 23 jaar en twee mannen van 35 en 33 uit Almere, Assen en Loosdrecht.

Foto © RTV Drenthe

Rechercheurs van de Landelijke Eenheid kwamen de verdachten op het spoor nadat collega’s in Assen getuige waren geweest van een overdracht van pakketten met verdovende middelen. Daarop kon de politie dinsdag de eerste vijf verdachten aangehouden, waarna vier woningen in Assen en Almere zijn doorzocht. Daarbij is een grote hoeveelheid xtc-pillen, ketamine, administratie en digitale gegevensdragers in beslag genomen, meldt RTV Drenthe.

De politie denkt dat de verdachten onderdeel zijn van een criminele organisatie, met als doel het verzenden van grote hoeveelheden verdovende middelen naar het buitenland via pakketdiensten.

Nog een aanhouding

Bij een tweede onderzoek wisten de rechercheurs vorige week woensdag nog een verdachte aan te houden. Een 19-jarige man uit Zaandam werd aangehouden voor het verzenden van 14,2 kilogram xtc naar Laos. Rechercheurs vonden bij een huiszoeking bij deze verdachte onder andere verdovende middelen, die in beslag zijn genomen.