Menu Sluiten

Ophef in Asser wijk Kloosterveen na verwijderen hekken voetbalkooi

Commotie in de Asser wijk Kloosterveen over het verdwijnen van de voetbalkooi in de Schoolstraat. Rammelende hekken rond het speelveld zouden zorgen voor te veel geluidsoverlast voor omwonenden. De hekken werden vorige week vrijdag dan ook weggehaald door de gemeente.

© Omroep Assen / Floor Visser
Veel mensen zijn bang dat het speelveld daarmee verdwijnt: “Ik hoop dat er iets voor in de plaats komt, want anders verplaatst het voetballen zich waarschijnlijk naar de garage. Nu kon je ze nog naar het voetbalveldje sturen”, zegt een van de bewoners in de buurtapp.
(Tekst gaat verder onder de foto)
© Omroep Assen / Floor Visser
© Omroep Assen / Floor Visser
Ook een andere omwonende maakt zich zorgen. “Onze kinderen hoorden op school over het verdwijnen van de hekken. Nu blijkt dat ook de voetbaldoelen zijn weggehaald, lijkt het er op dat het een permanente oplossing is”, vertelt Jeroen Kuper, inwoner van de Asser wijk. Volgens hem spelen er dagelijks veel kinderen op het veld. “Zeker in deze tijd van het jaar is het daarom fijn als er snel iets voor in de plaats komt”, aldus Kuper.
Vervanging
Volgens de gemeente Assen blijft het speelveld, maar moet er nog worden gekeken naar vervanging van de hekken. Binnenkort worden daarover gesprekken gevoerd met betrokkenen. Wanneer er een alternatief komt, is niet bekend.