Menu Sluiten

Open Dag Podium Zuidhaege

Op zaterdag 23 oktober houdt Podium Zuidhaege een Open Dag. Tussen 13:00 en 16:00 uur zijn er allerlei gratis workshops en presentaties op gebied van muziek, dans en beeldende kunst. Bezoekers kunnen op de informatiemarkt kennismaken met docenten en verenigingen die in dit cultuurcentrum lessen aanbieden. Het Theatercafé is geopend voor een hapje en een drankje.

Foto © Aangeleverde foto

Podium Zuidhaege is hét podium voor kunst en cultuur in Assen: Wil je een instrument leren spelen of toch eens je fotografiehobby een boost geven? In Podium Zuidhaege kun je terecht voor de meest uiteenlopende cursussen. Daarnaast zijn er twee theaterzalen waar het hele jaar door voorstellingen en concerten spelen. De lokalen en zalen zijn ook te huur als je zelf een cursus of voorstelling wilt organiseren. Op deze laatste zaterdag van de herfstvakantie is er de gelegenheid om het pand met al zijn ruimtes en bewoners te bekijken, kennis te maken en sfeer te proeven.

Workshops
Op de Open Dag zijn er allerlei gratis workshops te volgen, zowel voor kinderen, jongeren als volwassenen. Zo komt Circus Bombari capriolen uithalen, kun je beats maken op drumcomputers en voor volwassenen is er o.a. een fotografieworkshop.

Informatiemarkt
Tijdens de middag is er een doorlopende informatiemarkt waar docenten je vertellen over hun cursusaanbod, lestijden en mogelijkheden. Op deze markt vind je o.a. Rostheater, Klankrijk en Beeldrijk Drenthe, Streetdansgroep In the Mix, drumschool Giovanni Timmermans en Koorschool Drenthe.

Optredens
Neem plaats in het pluche van Theater de Schalm en laat je verrassen door Popkoor Xing, Bigband Biggle Baggle of het kinderconcert voor alle leeftijden. Ook is er gelegenheid zelf het podium te bestijgen: in het informele Theatercafé staat de piano en een microfoon klaar, the floor is yours…

Let op: wegens beperkte capaciteit bij de workshopsis vooraf aanmelden aangeraden, dat kan via podium-zuidhaege.nl/open-dag. Op de website vind je ook het volledige programma en alle deelnemers aan de informatiemarkt.