Menu Sluiten

Ook dit jaar zomerprogramma met activiteiten voor Assenaren en toeristen in de stad

Binnenstadvereniging de Vaart wil komende zomer zoveel mogelijk toeristen naar Assen trekken. Er komt een stadsplattegrond, een magazine en de gastdames en -heren keren terug.

Foto © Omroep Assen / Romy Posthumus

Door: Esmée Söllner

Elke woensdag en zaterdag vanaf 10 juli tot en met 25 augustus worden er verschillende activiteiten georganiseerd. Zo komen er verschillende activiteiten voor kinderen en ook aan de volwassenen is gedacht. Met een nieuw magazine wil de Vaart alle activiteiten promoten.

Mobiele activiteiten

Voor de kinderen zijn er veel verschillende activiteiten te doen, zoals springkussens en Hollandse spelletjes. Ook aan de volwassen is gedacht. Zo is er live muziek en straattheater, dit zijn allemaal mobielere activiteiten zegt Jan Gerbrand Krol: ”Dit heeft te maken met de huidige coronamaatregelen.” En zijn door de gehele binnenstad te vinden, maar de meeste activiteiten vinden vooral plaats rond op het Ceresplein, in de Gouverneurstuin en op het vernieuwde Koopmansplein dat binnenkort klaar is.

Om rekening te houden met de huidige coronamaatregelen worden er gastdames en -heren ingezet. Naast dat zij een oogje in het zeil houden, zijn zij ook een aanspreekpunt om bijvoorbeeld te vertellen waar een bepaalde activiteit plaatsvindt en kunnen ze de weg wijzen.

Stadsplattegrond

Vorig jaar zijn er veel positieve reacties op gekomen. Daarom wil de Vaart vooral voortborduren op afgelopen zomer, toen de binnenstadvereniging voor de eerste keer het zomerprogramma organiseerde.

Ook komt er dit jaar een nieuwe stadsplattegrond van Assen. Vorig jaar moesten toeristen en bewoners het doen met een printje van Google Maps. Dit jaar is een ontwerp gemaakt. Op de plattegrond staan de belangrijkste bezienswaardigheden en is er een interactieve speelroute. Deze kunnen mensen met behulp van QR-codes scannen en krijgen dan bijvoorbeeld de speelroute Pups van Mannes te zien.  

Grotere evenementen

Twee grote evenementen die deze zomer op de agenda staan, kunnen waarschijnlijk doorgaan volgens de Vaart. Dat zijn kunstfestival Art Explosion begin juli en de start van het culturele seizoen het Preuvenement in het laatste weekend van augustus.

Kjeld Vosjan: “Het lijkt erop dat na er 30 juni weer evenementen kunnen plaatsvinden en volgens de gemeente staan op dit moment de seinen op groen. Het niet nog niet helemaal definitief, maar alles staat klaar om ze door te laten gaan.”