Menu Sluiten

Onzekerheid bij Preuvenement Assen: ‘We zetten alles op alles om iets te organiseren’

De organisatie van het Preuvenement Assen is druk bezig om te kijken hoe het festival toch door kan gaan. Gisteren werd bekend dat eendaagse festivals maar 750 bezoekers mogen toelaten. “Het is fijn dat er duidelijkheid is, maar het is niet de duidelijkheid die we hadden gehoopt”, zegt organisator Emil Klok.

Foto © Preuvenement

Door: Romy Posthumus

Meerdaagse festivals mogen tot 1 september helemaal niet doorgaan; dat had het kabinet een paar weken geleden al besloten. Dan gaat het over festivals waarbij mensen op de locatie zelf overnachten. Festivals verspreid over meerdere dagen zonder overnachting, zoals het Preuvenement, worden niet beschouwd als meerdaagse festivals.

Het Preuvenement mag dus doorgaan op zaterdag 28 en zondag 29 augustus. Met 750 mensen die allemaal een testbewijs hebben of gevaccineerd zijn. Dit zijn een stuk minder bezoekers dan het Preuvenement gewend is. Bij de editie in 2019 kwamen maar liefst 30.000 mensen naar het festival.

Na weekend duidelijkheid

“We zijn nu alles op een rijtje aan het zetten”, vertelt Klok. “In principe kun je wel wat met 750 mensen in de Gouverneurstuin. Maar wat zijn dan de consequenties van de Brink? Dat zou dan een afgesloten festivalterrein moeten worden.”

Bovendien is het belangrijk om te kijken of alle artiesten en horecaondernemers nog wel mee willen doen, laat Klok weten. “We zijn dus druk iedereen aan het mailen en bellen.”

Klok hoopt na het weekend meer duidelijkheid te hebben. “Onze insteek is altijd geweest, we willen een mooi evenement neerzetten. Op het moment dat je het weer niet door zou laten gaan is het de zoveelste klap voor de sector. We zetten alles op alles om iets te organiseren.”

Volgende week dinsdag, 10 augustus, zal Emil Klok in Asserlei een update geven over het Preuvenement.