Menu Sluiten

Onderzoek bij woning in Anreep na nachtelijke woningoverval met drie gewonden

De politie is bezig met forensisch onderzoek bij een woning in Anreep. Daar vond vannacht een overval plaats. Daarbij raakten drie slachtoffers gewond.

© RTV Drenthe / Hjalmar Guit

De politie ontving de melding vanmorgen rond 04.45 uur, de overval vond eerder in de nacht plaats. Meerdere personen zijn de woning binnengedrongen, er zijn nog geen verdachten aangehouden. De politie is bezig met verder onderzoek.

Buurtschap

Verslaggever van RTV Drenthe Hjalmar Guit was vanochtend aanwezig bij de woning. “Anreep is een buurtschap een paar kilometer van Assen Oost, echt een plattelandsgebied waar maar een paar huizen staan die ook behoorlijk ver uit elkaar staan met grote lappen weiland ertussen. ‘s Nachts is het pikkedonker, dus er zijn niet zoveel mensen geweest die iets gezien kunnen hebben, want er woont gewoon bijna niemand”, vertelt hij. Bewoners in de buurt erg geschrokken, aldus Guit.

De politie wil nog niet veel zeggen en zegt druk te zijn met het onderzoek. In de woning zoeken zij naar sporen. Guit: “Op de oprit stonden een stuk of drie busjes waarin die forensisch medewerkers zitten. En de politie doet buurtonderzoek, maar verder was er weinig te zien.”