Menu Sluiten

Ondernemers in gemeente Assen getoetst op toegankelijkheid

Het project ‘MKB Toegankelijke Route’ stimuleert ondernemers om toegankelijk te ondernemen en is onderdeel van het programma MKB Toegankelijk van VNO-NCW en MKB-Nederland. Tijdens de route zijn afgelopen maanden winkelgebieden in verschillende gemeenten getoetst op toegankelijkheid van locaties voor mensen met een beperking. Ook de openbare ruimte is hierin meegenomen.

Video © MKB-Nederland

In gemeente Assen zijn in totaal 41 ondernemers getoetst op toegankelijkheid, waaronder winkels en horecalocaties. Er zijn 4 bronzen en 5 zilveren keurmerken behaald.

Door mee te doen aan het project ontvingen de ondernemers gratis advies van een gespecialiseerde inspecteur. Betrokken ondernemersverenigingen, belangenorganisaties en gemeenten zijn enthousiast. Uiteindelijk werkt het project toe naar een compleet en landelijk overzicht van toegankelijke bedrijven zodat iedereen er ongehinderd een dagje op uit kan. Dit overzicht is terug te vinden op www.mkbtoegankelijkeroute.nl.

We hebben de ‘MKB Toegankelijke Route’ in Assen mooi afgesloten. Wethouder Mirjam Pauwels is ambitieus: “We vinden het belangrijk om als stad inclusief te zijn voor al onze inwoners en dat betekent dat we moeten kijken naar al onze gemeentelijk besluiten”. Ondernemer Koen van Uden (eigenaar Vectorlab) heeft meegedaan aan de route “Omdat we vinden dat iedereen bij ons in de winkel zonder hulp binnen zou moeten komen, dus zelfstandig.”