Menu Sluiten

Omgevallen boom zorgt voor schade Zuiderbegraafplaats

Een grote boom is afgelopen vrijdag omgevallen op de Zuiderbegraafplaats in Assen. Hierdoor zijn er een aantal grafmonumenten beschadigd. Hoe de boom is ongevallen is nog niet bekend. Daar doet de gemeente nu onderzoek naar. 

De boom is door nog onbekende reden omgevallen 

Foto © Omroep Assen / Esmée Söllner

“Hoe het heeft kunnen gebeuren dat de boom is omgevallen is nog onderwerp van onderzoek. Het lijkt erop dat bij de omgevallen boom de wortels zijn aangetast door een ziekte. Daarom worden ook de omliggende bomen geïnspecteerd om te zien of zij ook ziek zijn. Als dit het geval is worden hierop passende maatregelen genomen”, laat de gemeente Assen weten. 

Schadeafhandeling van de graven 

Ondertussen is een aannemer, die aangesteld is door de gemeente Assen, begonnen met het opruimen van de boom. Na de bergingswerkzaamheden wordt er gekeken naar de aangerichte schade en om welke grafmonumenten het gaat. De gemeente is nog aan het kijken hoe de schadeafhandeling precies zal gaan.  

De boom is omgevallen op het veld II-A. Aan nabestaanden of rechthebbende van een graf, vraagt de gemeente om contact op te nemen met de grafadministratie.