Menu Sluiten

OM eist 240 uur taakstraf tegen acteur Thijs Römer voor online misbruik jonge fans

Zojuist werd bij RTV Drenthe bekend dat het Openbaar Ministerie (OM) een taakstraf van 240 uur en een celstraf van 90 dagen, waarvan 89 dagen voorwaardelijk heeft geëist tegen acteur Thijs Römer. Bovendien vindt het OM dat Römer zich moet laten behandelen.

Foto © Pixabay

De acteur moest vandaag voorkomen in de rechtbank voor het online misbruiken van drie minderjarige fans. Eén daarvan was een inmiddels 21-jarige vrouw uit Noord-Drenthe. Zij was veertien toen ze door Römer seksueel werd lastig gevallen. Eerder vandaag publiceerde Omroep Assen hier al een artikel over.

Volgens het OM verleidde de acteur de destijds 14- en 15-jarige meiden tot het sturen van naaktfoto’s en -films, of tot seksuele handelingen met zichzelf. Daarnaast stuurde hij van zijn kant onverhoeds foto’s van zijn ontbloot geslachtsdeel (dwang).

De officier van justitie vindt dat er genoeg bewijs is voor de beschuldigingen van online seksueel misbruik van de drie minderjarige fans. Daarnaast vindt de officier ook het bezit van kinderporno bewezen.

De acteur ontkent het uitwisselen van naaktbeelden en het sturen van foto’s van zijn geslachtsdeel naar de jonge vrouwen. Wel gaf hij tijdens de zitting toe dat hij over de grens ging door met minderjarigen online te praten over seks.

Römer vindt dat hij als bekende acteur te toegankelijk en te vriendelijk wild zijn voor zijn fans. De officier van justitie noemde hem vervolgens een idool dat gigantisch van zijn voetstuk is gevallen. De gevolgen voor de jonge vrouwen zijn groot. Dat de aangiftes pas jaren later binnenrolden doet daar niets aan af, zei de officier van justitie. De psychische schade openbaart zich pas vaak later, aldus de aanklager.

Dit artikel is gebaseerd op het artikel van Marjan Buring op de website van RTV Drenthe, gepubliceerd op 25 juli.