Menu Sluiten

Nieuwe horecapaviljoen Baggelhuizerplas kan gebouwd worden

Het college vroeg de raad een investeringskrediet van € 180.000 om het bouwterrein aan de Baggelhuizerplas bouwrijp te maken en parkeerplaatsen aan te leggen. De raad stemde daarmee in. De raad had weinig problemen met het feit dat een Asser samenwerkingsverband niet in aanmerking kwam.

Tjerk Medemblik (ChrU) stelde vast dat de huidige accommodatie niet meer aan de eisen voldeed en was blij met de nieuwe plannen. Cindy Vorselman (PvdA) zei dat het plan er goed uitzag. Zij was tevreden dat er leerbanen gerealiseerd zouden worden. Richard Klok (VVD) was van mening dat er een plek van recreatie en ontmoeting zou ontstaan. Remi Moes (D66) was blij dat er een plek zou ontstaan voor sport en recreatie, omdat sport volgens hem verbindt. Het beachvolleybal veld moet verplaats worden. Hij riep het college op dat te doen in overleg met de betreffende vereniging. Hij vond het jammer dat het lokale samenwerkingsverband buiten de boot was gevallen. Wethouder Mirjam Pauwels zei dat er overleg was met de Beachvolleybal vereniging. Bas Ananias (SP) wilde van het college weten hoe hard de afspraken waren over het in dienstnemen van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Hoeveel mensen zullen daar een werkplek vinden? Wethouder Pauwels betoogde dat met de betreffende ondernemers afspraken waren gemaakt. Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt waren opgenomen in de aanbesteding. Maar zij had geen zicht op de aantallen.

Erfpacht     Luc Rengers (AC) was van mening dat het horecapaviljoen goed was voor het toerisme in Assen. Hij stelde vast dat de grond gedurende 25 jaar verhuurd zou worden. Is hier geen sprake van erfpacht, wilde hij weten. Een paar jaar geleden had de raad immers ingestemd met het afschaffen van de erfpacht in Assen. Volgens de wethouder was er geen sprake van erfpacht maar van het verlenen van een concessie. Zij zou het opheffen van de erfpacht in Assen nader bekijken en de raad inlichten. Burgemeester Marco Out, zei dat de raad gevraagd werd om een krediet van € 180.000 om de grond bouwrijp te maken. Of de verhuur van de grond nu al of niet erfpacht is, was voor dat besluit niet relevant.  

Reuring in de media     Ook Kees Boonzaaijer (PLOP) was blij met het nieuw paviljoen. Maar in de media was de nodige reuring ontstaan over het feit dat Asser organisatie afgevallen waren. Hij wil de hierover een nadere toelichting van het college. Wethouder Pauwels zei onaangenaam te zijn getroffen door de kritiek van Phusis, de organisatie die de drijvende kracht was achter de vitalisering van het horecapaviljoen bij de Baggelhuizerplas. Zij hadden andere ideeën over de invulling en zijn daarom buiten de boot gevallen. Assen was geen onbetrouwbare overheid zoals werd gesuggereerd. Er was sprake van een Europese aanbesteding, dat betekent dus dat Asser organisaties geen streepje voor hebben.

Het voorstel om € 180.000 beschikbaar te stellen ter dekking van de gemeentelijke plan- en uitvoeringskosten werd door de raad unaniem aangenomen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.