Menu Sluiten

Motoren kunnen veilig de weg op na reiszegen stadspredikant

Vooraf aan de TT Nightride konden motorrijders hun motor laten zegenen door stadspredikant Bert Altena en priester Henyer Garcia. “De reiszegen is een oude traditie die protestanten en katholieken delen.”

Een rijder laat voor de TT Nightride zijn motor zegenen. 

Foto © Omroep Assen/Esmée Söllner

Door: Esmée Söllner  

De motorzegening is een gezamenlijk initiatief van de Protestantse Kerk en de Rooms Katholieke Parochie in Assen. In 2018 werd de zegening voor het eerst gehouden en bleek een succes. “Dat het initiatief gewaardeerd wordt blijkt wel uit het aantal deelnemers dat tijdens de laatste editie van de TT Nightride in 2019 gebruik maakten van de mogelijkheid”, vertelt stadspredikant en initiatiefnemer Bert Altena. “Zo’n 350 motorrijders kwamen voor de start van de tocht bij ons langs om een zegen, en een gebedskaartje als aandenken, mee te krijgen.”

Vaya con Dios!

Voordat de motoren de TT Nightride gaan rijden, kunnen de deelnemers met hun motor langs de stand rijden waar de zegening plaatsvindt. Priester Henyer Garcia: “Zegenen betekent letterlijk ‘goed spreken’. Met de zegening vragen we God om bescherming voor de rijder en het voertuig en hen te behoeden voor gevaar en ongelukken.”

(Verhaal gaat verder onder foto)

Foto © Omroep Assen/Esmée Söllner

Stadspredikant Bert Altena vertelt dat de reiszegen een oude traditie is die protestanten en katholieken delen. “Het is ook een metafoor voor de reis van je leven. We zijn allemaal onderweg en kunnen daar wel steun bij gebruiken. Vaya con Dios!”

Foto © Omroep Assen/Esmée Söllner

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.