Menu Sluiten

Molukse stichting en scholengemeenschap werken samen voor beter onderwijs

Scholengemeenschap Vincent van Gogh in Assen en de Molukse stichting Heka Leka gaan samenwerken. Ze ondertekenden vandaag een verklaring met als doel het onderwijs op de Molukken te verbeteren.
© Eigen foto
Door: Floor Visser

Een delegatie van de Molukse stichting was vandaag op de locatie Lariks om de overeenkomst te ondertekenen. “We zijn enorm vereerd met deze samenwerking”, vertelt bestuursvoorzitter Alice Vellinga van de scholengemeenschap.

‘Heel blij’

Het project wordt ondersteund door een Asser werkgroep. Antis Marijanan uit de Molukse gemeenschap is sinds enkele jaren in gesprek met de scholengemeenschap om het onderwijs op de eilandengroep naar een hoger plan te tillen. “We zijn heel blij dat we eindelijk deze stap hebben gezet”, vertelt Marijanan. “Assen is een gemeente met een groot aantal Molukse inwoners. En er zitten veel leerlingen met een Molukse achtergrond hier op school.”
Een van de activiteiten op het programma is een goededoelenactie met Kerstmis. Ook een Molukse week met eten, muziek en dans staat op de ideeënlijst. Docenten van de school gaan de komende tijd samen met Heka Leka bepalen hoe de samenwerking er verder uit komt te zien.

Wederkerig’ doel

Het doel van de overeenkomst moet in ieder geval wederkerig zijn. “Zo dragen de Asser leerlingen niet alleen bij aan het onderwijsniveau op de Molukken, maar leren de scholieren zelf ook over de Molukse geschiedenis en cultuur”, legt Marijanan uit. Hij hoopt dat uiteindelijk meer scholen in Assen volgen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.