Menu Sluiten

Marchien Brons treedt toe tot bestuur Huus van de Taol

Marchien Brons is toegetreden tot het bestuur van Stichting Huus van de Taol. Brons was tot begin 2021 directeur-bestuurder van de Bibliotheek in Emmen en heeft hier ruim 45 jaar gewerkt. Nu ze met pensioen is, heeft ze ruimte voor andere zaken.

Marchien Brons Foto © Hilde van der Horst

Brons groeide op in Veenoord en kreeg het Drents met de paplepel ingegoten. Ook bij de Bibliotheek in Emmen zorgde Brons altijd voor voldoende aandacht voor de Drentse streektaal. Voor Brons reden temeer om de functie als bestuurslid bij de streektaalorganisatie te accepteren.

Met Brons haalt het Huus van de Taol een daadkrachtig bestuurder in huis met veel ervaring en een groot cultureel netwerk.

Renate Snoeijing, directeur van het Huus van de Taol: De ervaring die Brons heeft opgedaan bij de Bibliotheek in Emmen, onder andere op het gebied van onderwijs, culturele sector en sociaal domein, is zeer waardevol voor onze organisatie. Wij zijn blij dat ze haar kennis en ervaring nu ook in zal zetten voor het Huus van de Taol.

Het Huus van de Taol is de streektaalorganisatie die het Drents promoot met als doel om het een taal te laten zijn waar de gebruikers trots op zijn en die niet-gebruikers waarderen.